Ξεμπλοκάρει το κονδύλι για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Ξεμπλόκαρε το Ελεγκτικό Συνέδριο την αναβάθμιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Μετά από έφεση που άσκησε η ΠΑΕ κατά της  απόφασης του 6ου Τμήματος που είχε κρίνει  ως παράνομο το κονδύλι των 7 εκατομμυρίων ευρώ που του είχε  χορηγηθεί από τον τέως περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για την αναβάθμιση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» στους Αμπελοκήπους,  η μείζονα επταμελής σύνθεσης του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάσισε διαφορετικά.

Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχεδόν ομόφωνα, αποφάνθηκαν ότι οι εργασίες επί του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού, καθιστούν το γήπεδο ποιο ασφαλές τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους φιλάθλους που το επισκέπτονται.

Συγχρόνως οι εργασίες αναβάθμισης ανταποκρίνονται στις πρόσθετες προδιαγραφές που απαιτούνται από τους Ελληνικούς κανονισμούς για την διεξαγωγή του εθνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά και σε εκείνες τους κανονισμούς  που ορίζονται από την αρμόδια ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ΟΥΕΦΑ). 

Παράλληλα, οι δικαστές έκριναν ότι η χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής με σκοπό την αναβάθμιση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» άπτεται του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος που προκύπτει εμμέσως από την διεθνή προβολή και διαφήμιση της χώρας μας.

Διαβάστε επίσης.

Δεν θίγεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ – Δεν αποκλείονται οι ομάδες από την Ευρώπη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ