«Βόμβα» στον Παναθηναϊκό: «Τελειώνει» ο Γιοβάνοβιτς, αναλαμβάνει ο Τερίμ – «Θα κάνω την προπόνηση της Τετάρτης»

Οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό γύρω από το θέμα του προπονητή ήταν συνταρακτικές τις τελευταίες ώρες, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να οδηγείται στην έξοδο έπειτα από 2,5 χρόνια στον «πράσινο» πάγκο και τον Φατίχ Τερίμ, να αναλαμβάνει τα ηνία του «τριφυλλιού» απ’ την Τετάρτη (27/12).

Ο καταιγισμός πληροφοριών απ’ την Τουρκία τις τελευταίες ώρες, αρχικά περί πρότασης κι ακολούθως περί συμφωνίας του Παναθηναϊκού με τον Τερίμ για μα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του είχαν απόλυτη βάση και πλέον οι «πράσινοι» οδηγούνται σε μία τεράστια αλλαγή, που κλείνει έναν μεγάλο κύκλο κι ανοίγει έναν άλλον.

Οι πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), αναφέρουν πως ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος -έχοντας αποφασίσει να λύσει τη συνεργασία του με τον Γιοβάνοβιτς- πραγματοποίησε ταξίδι το τελευταίο 24ωρο στην Κωνσταντινούπολη, συναντήθηκε με τον Τερίμ κι έδωσαν τα χέρια για συμβόλαιο ενάμισι έτους.

Ο 70χρονος Τούρκος τεχνικός, ο μεγαλύτερος που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της γειτονικής χώρας, αναμένεται στην Αθήνα το πρωί της Τετάρτης (27/12) και το απόγευμα θα προπονήσει για πρώτη φορά τους «πράσινους».

Ο ίδιος μάλιστα σε μία λιτή τοποθέτησή του στα τουρκικά ΜΜΕ επιβεβαίωσε τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό. «Ναι, τα νέα είναι αλήθεια. Ήρθαν χθες και συμφωνήσαμε. Πηγαίνω αύριο το πρωί στην Αθήνα. Θα είμαι στην προπόνηση το απόγευμα» σχολίασε ο Τερίμ.

Νωρίτερα, το φυτίλι άναψε η ιστοσελίδα της εφημερίδας της Τουρκίας «Sabah»: «ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ: Ανακοίνωσαν τη βόμβα της χρονιάς! Ανακοινώθηκε η νέα ομάδα του Φατίχ Τερίμ».

«Ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος έφυγε από τη Γαλατασαράι στις 10 Ιανουαρίου του 2022 και έκτοτε δεν έχει προπονήσει ομάδα, θα υπογράψει αύριο συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα. Ο Φατίχ Τερίμ αποδέχθηκε την πρόταση της ελληνικής ομάδας του Παναθηναϊκού. Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον Φατίχ Τερίμ και έπεισε τον έμπειρο προπονητή για νέο συμβόλαιο. Αποκαλύφθηκε ότι ο Φατίχ Τερίμ θα υπογράψει συμβόλαιο 1,5 έτους. Ο έμπειρος προπονητής θα μεταβεί αύριο στην Αθήνα και θα υπογράψει το συμβόλαιο», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Ο Φατίχ Τερίμ καθοδήγησε 176 ματς στην τελευταία του περίοδο (σ.σ: 2017-2022) στη Γαλατασαράι και πέτυχε μέσο όρο 1,85 πόντους. Ο Φατίχ Τερίμ θα αντικαταστήσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό. Η “Πράσινη” ομάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος με 34 βαθμούς, μετά τον ΠΑΟΚ. Έτσι ο Φατίχ Τερίμ θα επανενωθεί με τον Εργκίν Αταμάν όταν υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

Ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος είναι προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, διηύθυνε στο παρελθόν την ομάδα μπάσκετ της Γαλατασαράι, ενώ προπονητής των «κιτρινοκόκκινων» ήταν ο Φατίχ Τερίμ. Ο Τερίμ και ο Αταμάν θα συναντηθούν ξανά στην Ελλάδα. Ο 70χρονος Φατίχ Τερίμ θα προπονήσει ομάδα εκτός Τουρκίας για τρίτη φορά στην καριέρα του με τον Παναθηναϊκό. Αφού κέρδισε 4 πρωταθλήματα πρωταθλήματος και 1 Κύπελλο UEFA με τη Γαλατασαράι μεταξύ 1996 και 2000, ο Τερίμ πήγε στη Φιορεντίνα και προπονούσε τον ιταλικό γίγαντα Μίλαν την επόμενη σεζόν.»

Μάλιστα όπως αναφέρεται «ο Τερίμ ήθελε συμβίλαιο 6 μήνων + 1 χρόνο, λέγοντας “αφήστε να βγάλω πρώτα την ομάδα πρωταθλήτρια”, αλλά με την πίεση του προέδρου αποδέχθηκε τη συμφωνία για 18 μήνες»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ