«Βόμβα» στο Champions League: Η Σέριφ των Ελλήνων νίκησε τη Ρεάλ μέσα στην Ισπανία

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών και γενικότερα στην ιστορία του Champions League πέτυχε η Σέριφ Τίρασπολ των (βασικών)Γιώργου Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβού, καθώς επικράτησε με 1-2 της Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και έκανε το 2Χ2 στους ομίλους και βρίσκεται στην κορυφή!

Οι μερένγκες μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν κάποιες καλές φάσεις, ωστόσο ο Αθανασιάδης ήταν εκεί για να επέμβει σε κάθε ευκαιρία των Μαδριλένων.

Ο Ουζμπέκος, Γιασούρ Γιακσιμπόεβ έβαλε μπροστά στο σκορ τη Σέριφ των Αθανασιάδη–Κολοβού κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, με ωραία κεφαλιά μετά από την τρίτη ασίστ σε δύο ματς του Βραζιλιάνου μπακ Κριστιάνο.

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε και πάλι φουριόζα για να πετύχει την ανατροπή. Ωστόσο και πάλι ο Αθανασιάδης σταμάτησε τις προσπάθειες των μερένγκες όπου χρειάστηκε, εκτός από μια περίπτωση.

Από τη μαγική ντρίμπλα του Βινίσιους που κέρδισε την παράβαση, ο Καρίμ Μπενζεμά έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα κι όσο εξαιρετικός κι αν ήταν σε όλο το ματς ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο Γάλλος φορ σκόραρε με άπιαστη εκτέλεση, γράφοντας ιστορία.

Η Σέριφ ήταν αυτή που έκανε το 1-2 στο φινάλε. Ο Σεμπάστιαν Τιλ με ένα εκπληκτικό γκολ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με καταπλητικό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Τραορέ να πιστώνεται την ασίστ.

Το 1-2 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, με τους Μολδαβούς να κρατούν το προβάδισμα στο σκορ μέχρι τέλους.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Νάτσο (66′ Ροντρίγκο), Μιλιτάο, Αλάμπα, Γκουτιέρεθ (66′ Κρόος), Βαλβέρδε, Κασεμίρο (66′ Μόντριτς), Καμαβινγκά, Αζάρ (66′ Γιόβιτς), Βινίσιους, Μπενζεμά

Σέριφ Τίρασπολ (Γιούρι Βερνιντούμπ): Αθανασιάδης, Κοστάντσα, Αρμπολέδα, Ντουλάντο, Κριστιάνο, Τιλ, Αντό, Τραορέ, Κολοβός (90+2′ Νικολόβ), Καστανιέδα (78′ Ζουλιέν), Γιακσιμπόεβ (57′ Μπρούνο)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ