ΒΙΝΤΕΟ-Τα γενέθλια του Αλεξανδρή

ΒΙΝΤΕΟ-Τα γενέθλια του Αλεξανδρή  

Ο Αλέκος Αλεξανδρής γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1968 στο Κιάτο. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από τον Πέλοπα Κιάτου και το 1986, σε ηλικία 18 ετών, πηγαίνει στη Βέροια, η οποία αγωνιζόταν στη Β΄Εθνική. Στη Βέροια αγωνίζεται 5 συνολικά χρόνια και το 1990 αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.

Το 1991 κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή για την Α.Ε.Κ., όπου την περίοδο εκείνη με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, κατακτά 3 πρωταθλήματα και βγαίνει μία φορά πρώτος σκόρερ. Το 1994 τελειώνει το συμβόλαιο του στην Α.Ε.Κ. και ο Αλεξανδρής αποδεχόμενος την πρόταση του Ολυμπιακού αποφασίζει να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Πειραιά.

Στον Ολυμπιακό πήγε στα λεγόμενα “πέτρινα χρόνια”, σε μια περίοδο που είχε να κατακτήσει το πρωτάθλημα 9 χρόνια και συνέβαλε στην αναγέννησή του. Την περίοδο 1996-1997 αναδεικνύεται και πάλι πρώτος σκόρερ και γίνεται ο αγαπημένος παίκτης της εξέδρας. Ιστορικό έχει μείνει το τέρμα που σημείωσε εναντίον του Άγιαξ στις 23 Οκτωβρίου 1998 και προκρίθηκε ο Ολυμπιακός στην επόμενη φάση του UEFA Champions League. Χαρακτηριστικά έχουν μείνει επίσης τα τέρματα του με ανάποδο ψαλίδι.

Το 2006 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, έχοντας συνολικά 504 συμμετοχές πρωταθλήματος και 249 τέρματα, καθώς και 48 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 10 τέρματα. Επίσης, μαζί με τους Γιώργο Ανατολάκη και Μίμη Δομάζο είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει 10 πρωταθλήματα Ελλάδας. Τους ξεπερνούν μόνο οι Αντώνης Νικοπολίδης (11 πρωταθλήματα) και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (12 πρωταθλήματα).

Πηγή: el.wikipedia.org

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ