Βασιλειάδης: Nα μην αφήνουμε κανένα περιθώριο στους νοσταλγούς των ναζί να εκφράζονται – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης καταδίκασε την εμφάνιση των νεοναζί στο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με την Εσθονία για το Nations League. Ο κ. Βασιλειάδης επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να αφήνουμε κανένα περιθώριο στους νοσταλγούς του Χίτλερ να εκφράζονται.

Παραδέχτηκε ότι η εικόνα στο ΟΑΚΑ του προκάλεσε οργή και απογοήτευση και ξεκαθάρισε ότι μόνο αν σύσσωμη η κοινωνία και η Πολιτεία καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα δεν θα εμφανιστούν ξανά στο γήπεδο.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε ότι βλέποντας αυτές τις εικόνες ένιωσε όπως ο μέσος Ελληνας: «Προφανώς ότι ένιωσε και ο μέσος Ελληνας. Μόνο αποτροπιασμό, οργή και απογοήτευση γι αυτά τα ακροδεξιά σταγονίδια, τους νοσταλγούς του Χίτλερ, που θέλουν να επαναφέρουν στην ατζέντα το σκοτάδι. Η σύσσωμη αντίδραση της κοινωνίας και της Πολιτείας, καθώς και των εισαγγελικών αρχών ήταν η καλύτερη απάντηση σ’ αυτούς τους νοσταλγούς των σκοτεινότερων στιγμών της Ευρωπαϊκής ιστορίας».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι δεν φτάνει μόνο η βούληση της Πολιτείας για να απομακρυνθούν αυτοί οι άνθρωποι από τα γήπεδα: «Καταρχήν αυτό που ζητάμε είναι να εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος. Υπάρχει επαρκές νομικό πλαίσιο. Εξετάζουμε μαζί με την UEFA για το καινούργιο πλαίσιο για την ασφάλεια στα γήπεδα που θα αντιμετωπίζει κι αυτά τα ζητήματα. Θα πρέπει, όμως και οι ίδιες διοργανώτριες αρχές να κινούνται άμεσα όχι μόνο στην καταδίκη, αλλά τοις πράγμασι καταδίκη των περιστατικών αυτών. Δηλαδή άμεση κοινοποίηση, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να φεύγουν, να απομακρύνονται από το γήπεδο, όπως και τα ρατσιστικά πανό».

Τέλος ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι αισιόδοξος ότι δεν πρόκειται να δούμε ξανά τέτοιες σκηνές σε ελληνικά γήπεδα. «Νομίζω ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την αντίδραση και κατακραυγή των υπόλοιπων θεατών, δηλαδή της κοινωνίας. Εάν δεν υπάρχει συλλογική αντίδραση και αντίσταση σ’ αυτά τα φαινόμενα, τότε δεν θα είναι για τελευταία φορά. Έχω την αίσθηση βέβαια, ότι ο τρόπος που αντέδρασε στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία, μας κάνει να είμαστε λίγο αισιόδοξοι. Παρόλα αυτά θα πρέπει να μην αφήνουμε κανένα περιθώριο στους νοσταλγούς των ναζί να εκφράζονται».

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ