Βαλντεράμα: Δεν προκρίνεται η Ελλάδα

Βαλντεράμα: Δεν προκρίνεται η Ελλάδα

 

Ο Κάρλος Βαλντεράμα, ο ποδοσφαιριστής με το πλούσιο ξανθό μαλλί “αφάνα”,  θεωρείται η σπουδαιότερη κατά πολλούς φυσιογνωμία του κολομβιανού ποδοσφαίρου και μίλησε για τον σημερινό αγώνα της χώρας του με την Εθνική Ελλάδος.    

Σύμφωνα με το sport24.gr, o Κάρλος Βαλντεράμα τόνισε “θεωρώ πως η Ελλάδα δύσκολα θα επιβιώσει σε αυτό τον όμιλο. Για μένα φαβορί είναι η Κολομβία και η Ακτή Ελεφαντοστού” και παραδέχθηκε πως η Εθνική μας ομάδα είναι δυσκολοκατάβλητη.

“Η Ελλάδα είναι μία ομάδα που παίζει πολύ σφικτά. Δίνει έμφαση στην τακτική, είναι πολύ δυνατή αμυντικά. Έχω δει κάποια ματς της Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ. Νομίζω πως αυτό το γνωρίζουν οι αντίπαλοι της και ασφαλώς δεν θα είναι εύκολο να διασπάσεις την άμυνα της”.

Την ίδια στιγμή ζητήθηκε  τον 52χρονο Βαλντεράμα να συγκρίνει την ομάδα της γενιάς του με την τωρινή εθνική Κολομβίας.

“Είναι διαφορετικές ομάδες η Κολομβία της εποχής μου με την τωρινή. Τότε έχει πιο συλλογική ταυτότητα αυτή έχει περισσότερες διεθνείς εμπειρίες. Είναι πιο συγκροτημένη με πολλούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ξένα πρωταθλήματα. Δείχνει να έχει πολλές δυνατότητες”.

Τι συμβουλεύει όμως το σπουδαίο 10άρι του κολομβιανού ποδοσφαίρου τους συμπατριώτες του στην εθνική ομάδα;

“Συμβουλεύω του διεθνείς Κολομβιανούς να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να ευχαριστηθούν το ποδόσφαιρο. Αποτελεί τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να εκπροσωπεί την χώρα του σε μία τέτοια διοργάνωση”.

Τρεις είναι οι ομάδες οι οποίες σύμφωνα με τον Βαλντεράμα θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

“Θεωρώ πως τα φαβορί για το Μουντιάλ είναι: Βραζιλία, Γερμανία και Αργεντινή”.

Ο παλαίμαχος μέσος δεν θα μπορούσε να παραλείψει να αναφερθεί και στην απουσία του Ρανταμέλ Φαλκάο.

“Νομίζω ότι η απώλεια του Φαλκάο θα επηρεάσει την ομάδα αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε παίκτες να τον αντικαταστήσουν. Υπάρχουν καλοί επιθετικοί στην εθνική μας ομάδα”.

 

Πηγή sport24.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ