US OPEN: Στον θρόνο η 18χρονη Ραντουκάνου

Η Εμα Ραντουκάνου είναι η νέα «βασίλισσα» του US Open. Σε ηλικία μόλις 18 ετών κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία το μαγικό της ταξίδι στη Νέα Υόρκη με την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Επικράτησε με 2-0 σετ στον τελικό, όπου αντιμετώπισε την 19χρονη Λέιλα Φερνάντεζ.

Μετά τον πόντο που της χάρισε τον πρώτο Major τίτλο στην καριέρα της, η τενίστρια έπεσε στο έδαφος μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που είχε επιτύχει.

Η Βρετανίδα δε συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες στον τελικό των teenagers απέναντι στην Καναδή αντίπαλό της και με 6-4, 6-3 κατάφερε να πάρει τον τίτλο στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν χωρίς, μάλιστα, να χάσει σετ.

Έγινε, έτσι, η πρώτη τενίστρια που αν και ξεκίνησε την προσπάθειά της από τους προκριματικούς, πέτυχε αυτό που έμοιαζε με θαύμα, να κάνει δικό της το Major τρόπαιο.

Παράλληλα, από τα ξημερώματα της Κυριακής έγινε η πρώτη Βρετανίδα από το 1977 και την Βιρτζίνια Γουέιντ, που κατακτά έναν Grand Slam τίτλο.

Το κατόρθωμά της, που σαφώς και δεν περίμενε ούτε η ίδια, θα την «εκτοξεύσει» στην παγκόσμια κατάταξη και συγκεκριμένα θα την ανεβάσει 127 θέσεις στην WTA από την Δευτέρα (13/09), όταν θ΄ ανακοινωθούν επίσημα τα αποτελέσματα.

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη τύπου στο US OPEN

Από το νο 31 του προκριματικού ταμπλό στις 25 Αυγούστου, η Ραντουκάνου πέρασε όποια εμπόδια βρήκε μπροστά της. Δέκα νίκες και 20-0 κερδισμένα σετ ήταν κάτι που αν το συζητούσε κάποιος πριν την έναρξη του τουρνουά θα τον περνούσαν σίγουρα για τρελό.

Κι όμως, η 18χρονη έκανε το θαύμα κι από το νο 150 της παγκόσμιας κατάταξης από αύριο (13/09) θα βρίσκεται στο νο 23.

Πανάξια πήρε τον τίτλο, τη στιγμή που σε όλα τα ματς που κέρδισε στη Νέα Υόρκη, μεταξύ των άλλων και αυτό με την Μαρία Σάκκαρη στον ημιτελικό, δεν βρέθηκε τενίστρια για να της αποσπάσει περισσότερα από τέσσερα games σε κάποιο σετ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ