Τσιτσιπάς – Ρουντ 0-2: Ο Νορβηγός έβαλε «στοπ» στο σερί του Έλληνα πρωταθλητή

«Εκδίκηση» από τον Στέφανο Τσιτσιπά για την ήττα στον τελικό του τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο πήρε σήμερα (21/4) ο Κάσπερ Ρουντ.

Στον καταληκτικό αγώνα για το τρόπαιο του Barcelona Open, ο Νορβηγός τενίστας επικράτησε με 2-0 του Έλληνα πρωταθλητή, σταματώντας το σερί του τελευταίου στο χώμα από την έναρξη της περιόδου (είχε 10 νίκες).

Ο Ρουντ σε λιγότερο από μιάμιση ώρα επικράτησε με 2-0 σετ (7-5, 6-3), πανηγυρίζοντας τον πρώτο του τίτλο στην πρωτεύουσα της Καταλονίας και φτάνοντας τους 11 στην ATP. Έγινε, παράλληλα, ο πρώτος Σκανδιναβός που κατακτά το συγκεκριμένο τρόπαιο, μετά το 1990 που έγινε ATP 500, ενώ ο σημερινός ήταν το πρώτος του τίτλος στο 2024 μετά από τους τρεις χαμένους τελικούς σε Λος Κάμπος, Ακαπούλκο και Μόντε Κάρλο.

Δεν μπόρεσε ο Τσιτσιπάς να ολοκληρώσει με τον ιδανικότερο τρόπο την καταπληκτική δεύτερη εβδομάδα του σε χωμάτινη επιφάνεια. Η «κατάρα» των χαμένων τελικών σε τουρνουά ATP 500 συνεχίστηκε και στην Βαρκελώνη, με το νο7 του κόσμου να γνωρίζει την 11η ήττα του σε ισάριθμους τελικούς που αγωνίστηκε μέχρι τώρα στην καριέρα του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ