Τσιτσιπάς, ο πιο «συνεπής» Έλληνας αθλητής: Οι στόχοι που έθεσε, οι μεγάλες επιτυχίες και το «ραντεβού» με τους κορυφαίους – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στις 22/12/2018 η ιστοσελίδα sport360.com δημοσίευσε μία συνέντευξη του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο τίτλος ήταν: «Αισιόδοξος για πιο σπουδαίες επιτυχίες το 2019 ο νεαρός Έλληνας».Μεταξύ άλλων, ο… tsitsifast είχε αναφερθεί στους τέσσερις στόχους που είχε θέσει για τη νέα χρονιά (σ.σ 2019). Όπως ο ίδιος είχε περιγράψει: «Θέλω να παίξω στα ημιτελικά ενός Grand Slam, να κερδίσω ένα Masters 1000, να μπω στο Top 10 της Παγκόσμιας Κατάταξης και να είμαι στο ATP Finals. Αυτοί είναι οι στόχοι μου και πιστεύω ότι είναι εφικτοί». Πέρασαν οι μήνες, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας σημείωσε σημαντικές επιτυχίες, επιτυχίες δίχως προηγούμενο για το ελληνικό τένις και φτάσαμε στον Οκτώβριο του 2019 με τον Στέφανο Τσιτσιπά να αποδεικνύεται τουλάχιστον συνεπής. Δεν έχει εκπληρώσει ακόμα όλους τους στόχους του –απομένει ένας- αλλά έπειτα από την επική νίκη με ανατροπή επί του Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς στο Masters της Σανγκάης διατηρεί ζωντανό το όνειρο για το «4Χ4».Ας δούμε αναλυτικά την ονειρική χρονιά του Στέφανου Τσιτσιπά. Ήθελε να δώσει το «παρών» στα ημιτελικά ενός Grand Slam. Το κατάφερε. Έφτασε έως τα ημιτελικά του Grand Slam της Αυστραλίας αποκλείοντας –μεταξύ άλλων- τον θρυλικό και έναν από τους κορυφαίους τενίστες στην ιστορία, αν όχι τον κορυφαίο, τον Ρότζερ Φέντερερ, όπου αποκλείστηκε από τον –επίσης θρυλικό- Ράφαελ Ναδάλ.

Ήθελε να μπει στην πρώτη 10αδα της Παγκόσμιας Κατάταξης της ATP. Τα κατάφερε τον Μάρτιο έπειτα από την εξαιρετική παρουσία του στο τουρνουά του Ντουμπάι. Έφτασε έως τον τελικό και ηττήθηκε από τον Ρότζερ Φέντερερ, αλλά ο στόχος της 10αδας επετεύχθη. Και, μάλιστα, έγινε ο νεότερος που σημείωσε αυτόν τον άθλο.

Ήθελε να δώσει το «παρών» στη γιορτή των κορυφαίων του τένις: στο ATP Finals. Τα κατάφερε. Ο ίδιος ενημερώθηκε για τη νέα (τεράστια) επιτυχία της καριέρας του έπειτα από τη νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά η αλήθεια είναι πως η θέση στους τελικούς του Λονδίνου είχε «κλειδώσει» νωρίτερα και συγκεκριμένα έπειτα από τη νίκη του Ντανίφ Μεντβέντεφ επί του Φάμπιο Φονίνι.

Ο Ρώσος, μάλιστα, είναι ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Masters. Ένας αντίπαλος εξαιρετικά επικίνδυνος και εξαιρετικά φορμαρισμένος. Ο φιναλίστ του USA OPEN, ο οποίος «τρέχει» σερί 27-3 θα βρεθεί στον δρόμο του Τσιτσιπά, ο οποίος μετράει τέσσερις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Τι άλλο ήθελε ο Στέφανος Τσιτσιπάς; Να κατακτήσει έναν τίτλο σε Masters. Με τη νίκη επί του Τζόκοβιτς διατήρησε ζωντανό το «όνειρο», αν και όπως προαναφέραμε το έργο του είναι εξαιρετικά δύσκολο. Έχει, όμως, αλήθεια σημασία αν ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και ένας από τους άξιους εκπροσώπους του ελληνικού αθλητισμού συνολικά δεν κατακτήσει το Masters στη Σανγκάη; Είναι δεδομένο, άλλωστε, πως αν δεν έρθει τώρα η κούπα σε 1000αρι τουρνουά, θα έρθει σύντομα. Ο Τσιτσιπάς ήδη σε ηλικία 21 ετών έχει σημειώσει επιτυχίες που θα ζήλευαν τενίστες στη… δύση της καριέρας τους. Το μέλλον του ανήκει και δίχως καμία αμφιβολία έχει όλα τα εχέγγυα για να «στρογγυλοκαθίσει» κάποια στιγμή στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο Τσιτσιπάς είναι ο μοναδικός παίκτης που κέρδισε τον Τζόκοβιτς, τον Ναδάλ και τον Φέντερερ πριν καν «κλείσει» τα 21. Για να γίνεις ο κορυφαίος πρέπει να αντιμετωπίσει τους κορυφαίους και ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε στις σκληρές «μάχες» από νωρίς…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ