Τσιτσιπάς: “Ντράπηκα…” – Τι λέει για το χτύπημα στον πατέρα του

Για τον εκνευρισμό του που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει κατά λάθος τον πατέρα του με τη ρακέτα μίλησε στο Reuters ο Στέφανος Τσιτσιπάς με αφορμή τον πρώτο του αγώνα στο Αυστραλιανό Open τη Δευτέρα, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Σαλβατόρε Καρούζο.

Το ατύχημα είχε σημειωθεί στο στο ATP Cup, όταν έχασε το 1ο σετ του ματς με τον Νικ Κύργιο. Τότε, όπως χτύπησε τη ρακέτα στον πάγκο, τραυμάτισε κατά λάθος τον πατέρα του – και προπονητή του – Απόστολο. Μάλιστα, η μητέρα του είχε κατέβει από τις κερκίδες για να τον συνετίσει.“Ντράπηκα όταν είδα τον εαυτό μου σε αυτή την κατάσταση, κρατούσα τα πάντα μέσα μου και σε κάποια στιγμή έγινε… έκρηξη” δήλωσε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος σημείωσε ότι η διαχείριση του εκνευρισμού είναι ένα από τα ζητήματα πάνω στα οποία δουλεύει φέτος. “Δουλεύω πάρα πολύ για αυτό. Πιστεύω ότι το να είμαι ισορροπημένος και να σκέφτομαι σωστά θα με βοηθήσει. Αν είσαι τη μια μέρα έτσι και την άλλη αλλιώς συναισθηματικά, αυτό μπορεί να σου κοστίσει” είπε.

Η προσπάθεια διαχείρισης του θυμού και των νεύρων άρχισε μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του από το Montreal Masters τον περασμένο Αύγουστο. “Σκέφτηκα “γιατί να είσαι τόσο στρεσαρισμένος;” δεν υπάρχει κάποιο νόημα σε αυτό. Απλά ξεκίνα από την αρχή σε ένα καινούργιο τουρνουά, μην σκέφτεσαι τι συνέβη στο παρελθόν και προσπάθησε να παίξεις το καλύτερό σου παιχνίδι, να ανταγωνιστείς στο υψηλότερο επίπεδο”. Αν σκέφτεσαι τόσο πολύ αυτό καταστρέφει το παιχνίδι σου” ανέφερε.Αναφερόμενος στο Australian Open τόνισε: “Έχω καταπληκτικές μνήμες από εδώ. Τα ημιτελικά, το όνειρο, το να παίζω με τόση αδρεναλίνη. Ευχαριστήθηκα πολύ τους οπαδούς και την ενέργεια που δίνουν εδώ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ