Στέφανος Τσιτσιπάς: Χωρίς ήττες δεν θα ήμουν στο νούμερο 3

“Χωρίς ήττες δεν θα ήμουν στο νούμερο 3” δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξή του στο “Ενώπιος Ενωπίω” και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η απάντηση για τις “εκρήξεις” στο γήπεδο και τη συνεργασία με τον πατέρα του

«Είναι σημαντικό το να χάνεις, γιατί μαθαίνεις πολλά πράγματα. Μπορεί οι νίκες να είναι από τις πιο γευστικές και ωραίες στιγμές στην καριέρα σου, αλλά χωρίς τις ήττες δεν θα ήμουν στο No.3 του κόσμου, δεν θα κατακτούσα 9 ATP τίτλους μέχρι στιγμής και Master και ο στόχος μου είναι να κατακτήσω ένα Grand Slam» σημείωσε.

Τσιτσιπάς: Η ζωή μου είναι η ρακέτα

«Αυτή τη στιγμή η ζωή μου είναι η ρακέτα, είναι η καθημερινότητά μου. Είναι 90% πόνος και 10% χαρά αυτό που παίρνω, αλλά είμαι παραπάνω έτοιμος να το κάνω τα επόμενα 20 χρόνια. Αποτελεί στόχο των ονείρων που ήθελα από παιδί και είμαι πρόσω ολοταχώς για κάτι μεγάλο σε αυτό το άθλημα που έχω επιλέξει» επεσήμανε ο τενίστας.

Τσιτσιπάς: Η παρέμβαση του Αργυρού στο “Ενώπιος Ενωπίω” – Τι αποκάλυψε

«Πιο πολύ έχει να κάνει με την καθημερινή δουλειά που είναι στο background της καθημερινότητας. Η γυμναστική είναι πολύ σημαντικό μέρος του αθλητισμού της δουλειάς που έχω επιλέξει. Βελτιώνω συνεχώς την τεχνική μου, αλλά σε αυτό το άθλημα δεν υπάρχουν όρια. Αν πας στο σκάκι μπορείς να το πεις. Ακόμα και ο Νόβακ Τζόκοβιτς που είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες αυτή τη στιγμή, πιστεύω δεν έχει φτάσει ακόμα το όριο του. Είναι ένα άθλημα στο οποίο μπορείς συνεχώς να βελτιώνεσαι και να δημιουργείς κάτι καινούργιο είτε αυτό είναι τεχνικό είτε σε βαθμός φυσικής κατάστασης, που ακόμα πιστεύω δεν έχω φτάσει» πρόσθεσε.

«Παίζει μεγάλο ρόλο η φυσική κατάσταση στο να κερδίσεις, αλλά και στο να κρατάς αυτή τη… ροή μέσα σε μια σεζόν. Γιατί όπως ξέρουμε το τένις δεν είναι ένα ή δυο αποτελέσματα μέσα σε μια χρονιά. Είναι ένας μαραθώνιος. Δεν είναι ένα σπριντ. Δεν βγαίνει αλλιώς. Άμα χρειαστεί να μείνεις 6 ώρες στον αγώνα, πρέπει να είσαι σαν μηχανή. Και για αυτό βάζεις πολλή δουλειά καθημερινά για να μπορείς να φτάσεις σε αυτό το σημείο» περιέγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έφαγα “ξύλο” για τα Harrods αλλά δεν με πειράζει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ