Τσέχος διεθνής ποδοσφαιριστής αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος: «Θέλω να ζήσω τη ζωή μου, δεν θέλω να κρύβομαι πια»

Στην αποκάλυψη ότι είναι ομοφυλόφιλος προχώρησε, ο Τσέχος ποδοσφαιριστής της Σπάρτα Πράγας, Γιάκουμπ Γιάνκτο.

Ο 27χρονος μέσος ο οποίος ανήκει στην Σπάρτα Πράγας αλλά έχει παραχωρηθεί δανεικός στην Χετάφε είναι και 45 φορές διεθνείς με την Εθνική Τσεχίας. Ο Γιάνκο με ανάρτησή  του στο twitter ‘εκανε την αποκάλυψη

«Γεια σας, είμαι ο Γιάκουμπ Γιάνκτο. Όπως όλοι, έχω τα προτερήματα και τις αδυναμίες μου. Έχω την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Έχω τη δουλειά μου, που την κάνω όσο καλύτερα μπορώ, για χρόνια. Με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και πάθος.

Όπως όλοι, θέλω να ζήσω τη ζωή μου χωρίς φόβους, χωρίς προκατάληψη, χωρίς βία, αλλά με αγάπη. Είμαι ομοφυλόφιλος και δεν θέλω πια να κρύβομαι».

Η ομάδα στην οποία ανήκει, η Σπάρτα Πράγας, έκανε γνωστό πως ο Γιάνκτο τους είχε ενημερώσει για τη σεξουαλικότητα του εδώ και αρκετό καιρό. Χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες της ομάδας της Τσεχίας έλεγαν σε όποιον επικοινωνούσε μαζί τους:

“Ο Γιακούμπ μίλησε ανοιχτά σε εμάς για τη σεξουαλικότητα του εδώ και αρκετό καιρό. Κάτι τι άλλο αφορά την προσωπική του ζωή. Κανένα άλλο σχόλιο, καμία άλλη ερώτηση. Έχεις τη στήριξη μας, ζήσε τη ζωή σου Γιάκομπ, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ