Τρομερός Giannis «άλωσε» την Βοστόνη και πήρε πίσω το πλεονέκτημα για τους Μπακς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει βρει τον εαυτό του, «διέλυσε» με κάθε τρόπο την άμυνα της Βοστόνης με νούμερα κοντά στο triple double (32 π., 13 ρ., 8 ασ.) και οι Μπακς πήραν πίσω το πλεονέκτημα με 123-116 στο Game 3.

Oι παίκτες του Μάικ Μπουντενχόλζερ, όταν το ματς πλησίαζε σιγά σιγά στο κρίσιμο διάστημά του προς το τέλος, πάτησαν το «γκάζι» και εμφάνισαν τη… γύμνια απώλειας εναλλακτικών λύσεων για τους «Κέλτες», με τον Έλληνα σούπερ σταρ να είναι φανταστικός και την ομάδα του να ανακτά τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής. Ο «Αντέτο» ξεχώρισε με 32 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ, με τον Τζορτζ Χιλ να προσθέτει 21 πόντους από τον πάγκο. Στην απέναντι πλευρά, οι 29 πόντοι με 6 ασίστ του Κάιρι Ίρβινγκ και οι 20 πόντοι με 11 ριμπάουντ του Τζέισον Τέιτουμ δεν αρκούσαν.Ο Ίρβινγκ και ο Χόρφορντ άρχισαν με κέφια και λίγο μετά το πρώτο δίλεπτο η Βοστόνη άρχιζε με 10-2 το ματς. Στο Μιλγουόκι δεν πανικοβλήθηκαν, με τον Γιάννη να παίρνει σωστές αποφάσεις και να μεταφέρει ηρεμία για το τρίποντο του Κόνατον που έφερε προβάδισμα με 14-16 στα πρώτα 9 λεπτά. Ο Ίρβινγκ, με βοήθειες του Μόρις, δεν άφησε τους Μπακς να χαρούν πολύ με αποκορύφωμα βολές του από φάουλ σε τρίποντο που έφεραν το 30-25.

Μπράουν, Μόρις και Τέιτουμ έγιναν πρωταγωνιστές για τους «Κέλτες», φέρνοντας την απόσταση και στο +12, έχοντας «παροπλίσει» σε εκείνο το σημείο, μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου, τον Αντετοκούνμπο (46-34). Ο Έλληνας σούπερ σταρ ήταν ξανά εκεί, όμως, όπως και τα μακρινά σουτ των ψηλών της ομάδας του, με ένα σουτ από μέση απόσταση του Χιλ να φέρνει τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της για το ημίχρονο.

Το τρίτο δωδεκάλεπτο ήταν το πιο ενδεικτικό στο μεγαλύτερο μέρος του, για το σε πόσες λεπτομέρειες παίζεται αυτή η σειρά, με τον Μίροτιτς και τον Ιλιασόβα να βοηθούν τον Γιάννη από τη μία πλευρά, ενώ ο Μπράουν στήριζε τον Ίρβινγκ για το 82-83 στο τρίλεπτο της το τέλος της περιόδου από βολές του Τούρκου. Ένα «ξέσπασμα» του Χιλ, όμως, θα έφερνε την απόσταση για πρώτη φορά στο +11 για τους Μπακς (84-95 στο 35′), που στο πέρας 36 λεπτών έμοιαζαν… καβάλα στο άλογο (87-95).

Με πολύ ψύχραιμες αποφάσεις και ευστοχία από μακριά, τα «Ελάφια» μέσα σε 4 λεπτά στην τελευταία περίοδο έφτασαν και στο +16 με τρίποντο του Κόνατον (90-106). Ο Γιάννης ανέλαβε με προσωπικές ενέργειες να δείξει στους «τριφυλλοφόρους» πως αυτή ήταν και πάλι η βραδιά του, με τη διαφορά να κυμαίνεται περίπου στους 15 πόντους μέχρι το τρίλεπτο για το φινάλε. Ο Χόρφορντ κέρδισε κάποιες «μάχες» για ένα σερί 8-0 των Σέλτικς, που μείωσε σε 111-118 στα 80″, αλλά ένα λέι απ του Μπλέντσο εκεί σταμάτησε τον όποιο ενθουσιασμό υπήρξε, με τους φιλοξενούμενους να θριαμβεύουν στη Βοστόνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ