Τόκιο: Διαδηλωτές ζητούν την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Δεκάδες διαδηλωτές «κατέλαβαν» σήμερα (17/5) έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Τόκιο, ζητώντας την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, τους οποίους η Ιαπωνία είναι αποφασισμένη να φιλοξενήσει παρά την έξαρση του κορονοϊού.

Με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται να πλησιάζουν επίπεδα ρεκόρ, μαζί με την αργοπορημένη διάθεση εμβολίων, περισσότεροι άνθρωποι στην Ιαπωνία αισθάνονται άβολα για την προοπτική διεξαγωγής του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο, το οποίο ετοιμάζεται να ανοίξει αυλαία σε 10 εβδομάδες.

Η συγκέντρωση είχε αρχικά προγραμματιστεί ως διαμαρτυρία για την επίσκεψη του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, η οποία είχε οριστεί για τις 17-18 Μαΐου, αλλά τελικά αναβλήθηκε.

«Οι ιατροί στην Ιαπωνία έχουν εξαντληθεί και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα μπορέσουν να γίνουν με ασφάλεια», δήλωσε ο 65χρονος διαδηλωτής, Κέικο Νακαμόρι, έξω από τον σταθμό Σιμπάσι.

Υπενθυμίζεται ότι μια έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από την εφημερίδα Asahi έδειξε ότι πάνω από το 80% των 1.527 ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να ακυρωθούν ή να αναβληθούν και πάλι.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.