Το Χάρβαρντ μελετά τον Ρονάλντο

Αντικείμενο μελέτης του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του ινστιτούτου τεχνολογίας της Μασαχουσέτης αποτελεί το φαινόμενο Ρονάλντο, oι επιδόσεις του και η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη μελέτη, στην οποία οι μεταβλητές είναι ο αριθμός των γκολ, οι ασίστ, οι κίτρινες κάρτες και τα διαφημιστικά του έσοδα, ο Ρονάλντο στοιχίζει αυτή τη στιγμή περισσότερα χρήματα απ’ όσα είχε δαπανήσει η Ρεάλ το καλοκαίρι του 2009 για να τον αποκτήσει. Τότε τον είχε κάνει δικό της έναντι 96 εκατ. ευρώ με τον παίκτη να είναι 24 ετών. Τώρα παρότι έχει «πατήσει» τα 31 του χρόνια, ο Πορτογάλος άσος στοιχίζει πολύ περισσότερα με τη Ρεάλ Μαδρίτης να βάζει στα ταμεία της και έξτρα χρήματα, αν  αποφασίσει το καλοκαίρι να τον παραχωρήσει.

«Ο Ρονάλντο των 31 θα φέρει πάνω από 100 εκατ. στη Ρεάλ, αν τον παραχωρήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά η πανεπιστημιακή έρευνα.

Βάσει της μελέτης αυτής, λοιπόν, η Ρεάλ μπορεί να βάλει στα ταμεία της άνω των 100 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, μπορεί να αποκομίσει οφέλη ύψους 101 εκατ. ευρώ, που μπορούν να αυξηθούν ακόμα περισσότερο, αν η «βασίλισσα» πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ ή το πρωτάθλημα Ισπανίας.

ΠΗΓΗ: Defencentral.com

Διαβάστε επίσης:

Μια χαμένη ευκαιρία «έσκισε» το παντελόνι του Ζιντάν – ΒΙΝΤΕΟ

Το χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο που έστειλε τη Ρεάλ στα ημιτελικά – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ