Το “τρίτο” ημίχρονο του δεύτερου τελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός “πλήρωσε” τον Ολυμπιακό με το ίδιο νόμισμα, επικράτησε στο ΣΕΦ με 71-66, έκανε break στο break και πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας. Ωστόσο, το παιχνίδι σημαδεύτηκε και από τα επεισόδια που προκλήθηκαν εκτός του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο τιμωρίας και τις δύο αντίπαλες ΚΑΕ να ξεκινούν έναν πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ τους.

Ολυμπιακός: «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο αν υπάρξει τιμωρία»

Ο Ολυμπιακός πήρε επίσημη θέση για τα όσα συνέβησαν στο ΣΕΦ και έκανε λόγο για «σκάνδαλο» εάν και εφόσον υπάρξει τιμωρία. Συγκεκριμένα οι ερυθρόλευκοι συνέδεσαν τα επεισόδια με τα γεγονότα του τελικού κυπέλλου στο ποδόσφαιρο.

«Μετά τα όσα έγιναν στον τελικό του ποδοσφαίρου έτσι και τολμήσουν να τιμωρήσουν την ομάδα θα είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο» ήταν η επίσημη θέση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ.

Γιαννακόπουλος: «Έχει το ακαταλόγιστο η… Ολυμπιακάρα;»

Με «ειρωνική» διάθεση υποδέχθηκε τα επεισόδια στο ΣΕΦ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος κάνει λόγο για μόνιμη ατιμωρησία του Ολυμπιακού. Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Μέχρι πότε θα είναι αποδεκτό από την Πολιτεία να μην μας επιτρέπεται να κερδίσουμε στον Πειραιά, φεύγοντας σώοι; Έχει το ακαταλόγιστο η… Ολυμπιακάρα;».

Δείτε τι αναφέρει το φύλλο αγώνα του ντέρμπι

Καταγραφή μονάχα των συμβάντων που σημειώθηκαν εντός του ΣΕΦ έχουν κάνει οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα του ντέρμπι. Σε αυτό αναφέρονται υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν και η ρίψη μιας κροτίδας που έπεσε στον περιβάλλοντα χώρο του παρκέ. Αντίθετα, δεν υπάρχει αναφορά για τα επεισόδια που έγιναν εκτός του σταδίου κι αυτό γιατί αναμένεται η έκθεση της Αστυνομίας, η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά. Σημειώνεται ότι βάσει νόμου ο Ολυμπιακός μπορεί να τιμωρηθεί για επεισόδια εκτός γηπέδου με ποινή που θα φτάνει από πρόστιμο μέχρι 1-2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι πρέπει να μεσολαβήσουν πέντε εργάσιμες μέρες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης, σε συνδυασμό με το ότι ο τέταρτος τελικός είναι προγραμματισμένος για την επόμενη Πέμπτη, οδηγεί στο συμπέρασμα πως το πιθανότερο είναι ότι οι Πειραιώτες δεν κινδυνεύουν να παίξουν χωρίς κόσμο το επόμενο ντέρμπι στο ΣΕΦ.Αποθέωση για την αποστολή του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ

Λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι στο ΣΕΦ περίπου 250 οπαδοί του ΠΑΟ προσπάθησαν να ντοπάρουν ψυχολογικά την ομάδα του Πασκουάλ. Μάλιστα, οι «πράσινοι» είχαν ανανεώσει το ραντεβού με τον κόσμο τους για μετά τον δεύτερο τελικό, έπειτα από τις σχετικές προτροπές των οπαδών τους.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από την έδρα του Ολυμπιακού, ισοφάρισε τη σειρά και αποθεώθηκε κατά την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ. Περισσότεροι από 200 οπαδοί περίμεναν παίκτες και προπονητές στο πάρκινγκ του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για τους χειροκροτήσουν για την εκτός έδρας επικράτηση απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.

Κινείται νομικά κατά της ΚΑΕ Ολυμπιακός ο Παναθηναϊκός!

Πέραν της δήλωσης που έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το φινάλε του δεύτερου τελικού, υπήρξε μια ακόμη αντίδραση, από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αυτή τη φορά. Όπως ανέφεραν οι πράσινοι, προτίθενται να κινηθούν κατά της ΚΑΕ Ολυμπιακός για διαφυγόντα κέρδη από χορηγούς στο άθλημα εξαιτίας όσων γίνονται στο ΣΕΦ τα τελευταία χρόνια. Στο «τριφύλλι» υποστηρίζουν ότι τα επανειλημμένα επεισόδια στο φαληρικό στάδιο πλήττουν την εικόνα του αθλήματος κι ως εκ τούτου κρατούν χορηγούς μακριά από το άθλημα. Χαρακτηρίζουν μάλιστα το ΣΕΦ ως το μοναδικό γήπεδο στο οποίο γίνονται επεισόδια επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια. Πέραν αυτού, από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωναν πως πρόκειται να κατατεθούν μηνύσεις για όσα έγιναν μετά το φινάλε του δεύτερου τελικού.Πηγή:filahtlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ