Το πρώτο ντέρμπι

Το πρώτο επεισόδιο απο τα πολλά αναμενόμενα μέσα στη σεζόν, ανάμεσα στη Μπαρσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης παίζεται σήμερα στο Καμπ Νόου για το πρώτο ματς του Σούπερ Καπ. Αυτή τη φορά οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Η Ρεάλ συμμετέχει ως πρωταθλήτρια και η Μπαρσελόνα ως κυπελλούχος Ισπανίας. Τίτο Βιλανόβα και Ζοζέ Μουρίνιο συναντώνται ξανά μετά από ένα χρόνο στον τόπο του… εγκλήματος. Μιλάμε για την επίθεση στο μάτι του νυν τεχνικού των «μπλαουγκράνα» από τον Special One. Οι δηλώσεις έχουν ήδη αρχίσει και όλα δείχνουν να είναι στο… κατάλληλο κλίμα παρά το γεγονός ότι είμαστε στην αρχή της σεζόν. Ο Βιλανόβα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, ενώ από την άλλη ο Μουρίνιο δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Πέπε που τραυματίστηκε το Σάββατο κόντρα στη Βαλένθια.Τη θέση του θα πάρει ο Αλμπιόλ.  

Αυτό είναι το 220ο «Κλάσικο» σε 110 χρόνια. Η πρώτη αναμέτρηση έγινε το 1902 με τη Μπαρσελόνα να επικρατεί με 3-1. Το 100ο έλαβε χώρα το 1969 με τους δύο γίγαντες της Ισπανίας να αναδεικνύονται ισόπαλοι με 3-3. Χωρίς νικητή έληξε και το 200ο ντέρμπι το 2006 (1-1). Σήμερα θα μάθουμε αν η Μπαρσελόνα θα ισοφαρίσει τη «βασίλισσα» στις νίκες (87 νίκες Ρεάλ, 86 Μπαρσελόνα). Όλα αυτά τα χρόνια 160 ποδοσφαιριστές είχαν την τύχη να συμμετάσχουν σε Κλάσικο. Πρώτος σε συμμετοχές είναι ο Τσάβι(32),2ος ο Κασίγιας (31) και 3ος ο Πουγιόλ (29).

 

Μέσι και Ρονάλντο όπως είναι λογικό είναι οι δύο ποδοσφαιριστές, ανάμεσα σε όλα αυτά τα αστέρια, που κεντρίζουν λίγο περισσότερο το ενδιαφέρον των θεατών. Ο Αργεντινός όποτε σκοράρει η ομάδα του δεν χάνει. Σε 8 επίσημα ματς έχει 5 νίκες και 3 ισοπαλίες. Ωστόσο στα τελευταία 4 κλάσικο δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα, όμως έχει δημιουργήσει 3 γκολ. Απο την άλλη πλευρά ο Ρονάλντο στα τελευταί 4 παιχνίδια έχει πανηγυρίσει 3 γκολ αλλά δεν έχει καμία ασιστ. Παρ’όλα αυτά δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση, μετά και από τα παιχνίδια του Euro, κάτι που ομολογεί και ο ίδιος.

Όπως και να ‘χει όταν η μπάλα τοποθετηθεί στο χορτάρι οι αριθμοί μένουν στην άκρη και αρχίζει το θέαμα. Ας απολαύσουμε την πρώτη μεγάλη ματσάρα της σεζόν έστω και αν… είναι λίγο αργά για την Ελλάδα.Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ