Το προφίλ της “Μεγάλης Κυρίας”

Το προφίλ της “Μεγάλης Κυρίας”

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους, στην οποία ανήκει ο Αναστάσιος Δώνης, είναι η ομάδα που βγήκε αντίπαλος του Ολυμπιακού από το β’ γκρουπ δυναμικότητας στον α’ όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

 Η «μεγάλη κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου διαθέτει το πιο «πλούσιο» ρόστερ στη χώρα της, αν και η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε φέτος να μην κάνει πολλά… έξοδα!Γι’ αυτό τον λόγο υπήρξε άλλωστε και ρήξη με τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος λίγο πριν ξεκινήσει η προετοιμασία άφησε την Γιουβέντους και τον διαδέχτηκε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο σύλλογος του Τορίνου κατέκτησε πέρυσι για τρίτη σερί σεζόν το πρωτάθλημα, μετά την επιστροφή της από την β’ κατηγορία (είχε υποβιβαστεί για το σκάνδαλο με τα «στημένα», λόγω της συμμετοχής του Λουτσιάνο Μότζι)! Ανοιχτά… γραμμάτια έχει και ο Ολυμπιακός με την «μεγάλη κυρία» της Ιταλίας, καθώς οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί στο παρελθόν. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ο τρόπος με τον οποίο οι Πειραιώτες έχασαν την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης με το γκολ του Αντόνιο Κόντε στο τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ την περίοδο 1998-99.

Η Γουβέντους είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στην Ιταλία. Έχει κατακτήσει 32 τίτλους, αν και η Ομοσπονδία της αναγνωρίζει 30, αφού της έχει αφαιρέσει δυο πρωταθλήματα, λόγω του σκανδάλου των «στημένων»!   Ερωτηματικό αποτελεί τι σύστημα θα επιλέξει τελικά ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Με τον Αντόνιο Κόντε έπαιζε μέχρι και τον περασμένο Μάιο 3-5-2, δηλαδή για μια διετία. Ο νέος προπονητής της ομάδας, που ήρθε με πολλές αντιδράσεις από τον κόσμο του συλλόγου, είχε δηλώσει ότι θα αρχίσει τη σεζόν με το 3-5-2 και θα αλλάξει σιγά-σιγά τα πράγματα, με βάση την δική του φιλοσοφία. Στα  τελευταία φιλικά και στις προπονήσεις χρησιμοποιεί πάντως τόσο το 4-3-2-1 όσο και το 4-3-1-2.

Ταυτότητα

Έτος ίδρυσης: 1897

Έδρα: Juventus Stadium (Τορίνο)

Προπονητής: Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι

Χρώματα: «Άσπρο-Μαύρο»

Παρατσούκλι: «Μεγάλη κυρία»-«μπιανκονέρι»

Πρόεδρος: Αντρέα Ανιέλι

Επίσημο site: www.juventus.com

 

Τίτλοι:

Πρωταθλήματα     32

Πρωτάθλημα Serie B    1

Κύπελλα Ιταλίας 9

Σούπερ Καπ Ιταλίας 6

Τσάμπιονς Λιγκ    2

Γιουρόπα Λιγκ/Κύπελλο UEFA    3

Κύπελλο Κυπελλούχων    1

Σούπερ Καπ Ευρώπης    2

Διηπηρωτικά Κύπελλα    2

 

Τι έχει κάνει φέτος:

Το ιταλικό πρωτάθλημα ξεκινά αυτό το σαββατοκύριακο και η Γιουβέντους θα κάνει πρεμιέρα στη Βερόνα παίζοντας με την Κίεβο. Μέσα στον Αύγουστο έκανε περιοδεία στην Ασία ενώ πήγε και στην Αυστραλία, όπου έπαιξε και με επίλεκτους, τιμώντας και τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο… Έδειξε πολύ καλό πρόσωπο, φτάνοντας και με ευρείες νίκες. Στο Trofeo TIM 2014 πριν από μερικές μέρες έχασε 1-0 από την Μίλαν με γκολ του Χόντα, ενώ νίκησε με το ίδιο σκορ την Σασσουόλο, με τον Περέιρα να σκοράρει.

Τι έκανε πέρυσι:

Η Γιουβέντους πέρυσι κατέκτησε με… περίπατο το πρωτάθλημα, έχοντας ρεκόρ 33-3-2 και τέρματα 80-23. Μάζεψε 102 βαθμούς! Στο Κύπελλο έχασε με 1-0 από την Ρόμα στη φάση των «8» στην «αιώνια πόλη» και αποκλείστηκε… 

Στην Ευρώπη έπαιξε στον β’ όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και έμεινε 3η πίσω από την Ρεάλ Μαδρίτης και την Γαλατάσαραϊ (4η βγήκε η Κοπεγχάγη). Αποκλείστηκε από τους Τούρκους με την ήττα με 1-0 στην Κωνσταντινούπολη, σε ματς που έγινε σε δυο… δόσεις, και κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες! 

Στη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ στους «32» απέκλεισε την Τραμπζοσνπόρ με δυο νίκες με 2-0. Στους «16» έπαιξε… εμφύλιο με την Φιορεντίνα. Έφερε 1-1 με στο Τορίνο, αλλά κέρδισε με 1-0 στο «Αρτέμιο Φράνκι» και πέρασε. Στα προημιτελικά ξεπέρασε το εμπόδιο της Λιόν με δυο νίκες (1-0 στην Γαλλία και 2-1 στο Τορίνο). Η… πορεία της σταμάτησε στα ημιτελικά από την Μπενφίκα. Έχασε με 2-1 στη Λισαβώνα, ενώ στην έδρα της δεν είχαμε σκορ (0-0) και έτσι δεν έγινε πραγματικότητα να παίξει στον τελικό, που διεξήχθη στο «σπίτι» της!

Ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Μάρκο Στοράρι, Ρουμπίνιο.

Αμυντικοί: Τζόρτζιο Κιελίνι, Μάρτιν Κάσερες, Πατρίς Εβρά, Αντρέα Μπαρτσάλι, Λεονάρντο Μπονούτσι, Στέφαν Λιχτστάινερ, Αντζελο Ογκμπόνα, Μάρκο Μότα.

Μέσοι: Αντρέα Πίρλο, Αρτούρο Βιδάλ, Πολ Πογκμπά, Κλαούντιο Μαρκίζιο, Κουάντβο Ασαμόα, Ρομπέρτο Περέιρα, Σιμόνε Πέπε, Λούκα Μαρόνε, Ρόμουλο, Κίνγκσλεϊ Κομάν, Σιμόνε Παντοΐν.

Επιθετικοί: Κάρλος Τέβες, Φερνάντο Γιορέντε, Αλβαρο Μοράτα, Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο.

Πάρε-δώσε:

Όπως αναφέραμε η Γιουβέντους δεν προχώρησε σε κάποια μεταγραφή που να θεωρηθεί «βόμβα», καθώς η διοίκηση της ομάδας για έναν ακόμα καλοκαίρι αποφάσισε να μην ανοίξει πολύ την κάνουλα… Πάνω, κάτω έχει το ίδιο ρόστερ.

Στις σημαντικότερες μετακινήσεις ήρθαν οι Εβρά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ρόμουλο (Βερόνα), Μοράτα (Ρεάλ Μαδρίτης), αντί των Πελούζα (Σασσουόλο), Ισλα (ΚΠΡ), Βούτσινιτς (Αλ Τζαζίρα) 

Στο Τορίνο πήγαν και οι Ρομπέρτο Περέιρα (Ουντινέζε), Κίνγκσλεϊ Κομάν (Παρί Σεν Ζερμέν), Λούκα Μαρόν (Σασσουόλο), Στέφανο Στουράρο (Τζένοα), Φρεντερίκ Σόρενσεν (Μπαλόνια), Βαλέριο Ροσέρι (Σιένα).

Από τις σημαντικότερες αποχωρήσεις αυτές τον Ιμόμπιλε (Τορίνο), Κουαλιαρέλα (Τορίνο)

 

Πηγή pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ