Το ποδόσφαιρο έπιασε πάτο – Ο Βασιλειάδης παίζει το κεφάλι του

ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Καλημέρα σας!Μέσα στον παρορμητισμό του αλλά και την «τρέλα» του για τη μπάλα πολλές φορές ο Κούγιας λέει (και) σκληρές αλήθειες.Όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες-πέραν του διασυρμού του επαγγελματικού ποδοσφαίρου γι ακόμη μια φορά-οδηγούν και στην πλήρη απαξίωση του Γιώργου Βασιλειάδη.

Εάν η αναδιάρθρωση των κατηγοριών δεν προχωρήσει ο υφυπουργός αθλητισμού τελειώνει πολιτικά.Το αν θέλουν η δε θέλουν κάποιοι να τον τελειώσουν δεν είναι στα αλήθεια το ζητούμενο αυτή τη στιγμή.Θα επανέλθω όμως σ αυτό αφού φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας μιας και το να ξεχνάμε είναι περίπου…εθνικό μας σπορ.

Τι έκανε λοιπόν ο Βασιλειάδης:Αρχικά έπιασε το νόημα.Αντελήφθη ότι με αυτό το πρωτάθλημα δεν πάμε πουθενά.Dead end.Κι επιχείρησε να το αλλάξει.Πως;;Όταν διαπιστώθηκε η βούληση της Nova να δώσει συμβόλαια συνολικά σε εννέα ομάδες μάζεψε τους υπόλοιπους επτά και τους έβαλε κάτω απ την «ομπρέλα»της ΕΡΤ. Τους έδωσε λεφτά,κρατικά λεφτά,αλλά ζήτησε κι αντάλλαγμα.

Αντάλλαγμα που θ ανέβαζε την αξία των μαγαζιών τους!Ποιο ήταν αυτό;;Σούπερ λίγκα 12 ομάδων,πιο πολλά ντέρμπι,ενίσχυση εμπορικότητας κτλ.Έκανε το κανονικό πράγμα δηλαδή.Οι «παραγοντάρες» του είπαν «υπουργέ 14 ομάδες αλλά από του χρόνου».Το δέχτηκε.Για μένα κακώς (γιατί οι περισσότεροι παράγοντες δε φοράνε παντελόνια) αλλά το δέχτηκε.Υπογράφτηκαν συμβόλαια και το deal προχώρησε.

Τα υπόλοιπα τα παρακολουθείτε αυτόν τον καιρό «επί της οθόνης».Οι πρόεδροι κάνουν πίσω και ζητούν πάλι τα ίδια λεφτά της ΕΡΤ χωρίς να κάνουν την αναδιάρθρωση!!!Και μάλιστα βάζουν μπροστά την Λίγκα (ναι ναι τη διοργανώτρια που λειτουργεί με παράνομο διευθύνοντα σύμβουλο και δεν έβγαλε ούτε ΜΙΑ ανακοίνωση για τα αίσχη του ΟΑΚΑ) και την ΕΠΟ που ξεκάθαρα συνιστά μια παρωδία-ομοσπονδίας με πρόεδρο-ανέκδοτο,όπως άλλωστε και αυτός της superleague.

Είναι απολύτως προφανές ότι ο Βασιλειάδης παίζει το κεφάλι του και μάλιστα σ εκλογική χρονιά.Αν κάνει πίσω και δώσει κρατικά λεφτά στις ομάδες χωρίς την αναδιάρθρωση «Αντίο ζωή» με τον υπουργό στο ρόλο του (συνονόματου του) Γιώργου Φούντα.Είναι η ώρα που πρέπει να το πάει μέχρι το τέλος χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση απ τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού.

Τώρα,εάν ο Κούγιας έχει δίκιο και τον Βασιλειάδη τον αδειάσει το ίδιο του το κόμμα (απ την αντιπολίτευση βλέπουμε ότι δεν του προκύπτει πίεση) κάνουμε διαφορετική κουβέντα.Άλλωστε η πιάτσα γνωρίζει ότι το σύστημα Σαββίδη πιέζει την κυβέρνηση για να μην προχωρήσει η αναδιάρθρωση .Όπως και να χει,η στιγμή ν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του έφτασε.Όπως έφτασε κι ο κόμπος στο χτένι.Είναι στο χέρι του υφυπουργού αθλητισμού να προχωρήσει σε μια αλλαγή άκρως απαραίτητη για ένα ποδόσφαιρο που πιάνει πάτο και να παρακάμψει συμπεριφορές λαμόγιων τρίτης γενιάς και τρίτης κατηγορίας……

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ