Το νέο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” θα είναι από άλλο… πλανήτη – ΦΩΤΟ

Θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια και θα κοστίσει 400 εκατομμύρια ευρώ η ανακαίνιση του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», του γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης που είναι από τα πιο διάσημα στον κόσμο. Το πλάνο παρουσιάστηκε σήμερα από τον πρόεδρο του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ και τη δήμαρχο της πόλης, Μανουέλα Καρμένα.

Το νέο «Μπερναμπέου» θα έχει αναδιπλούμενη οροφή, η οποία σε ένα τέταρτο της ώρας θα είναι σε θέση να καλύψει το σύνολο του γηπέδου, ενώ οι προσόψεις θα μεταμορφωθούν εντελώς χάρη σε ένα «δέρμα» από ατσάλι και πρωτοποριακές γραμμές.

Το συγκρότημα θα έχει επίσης ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές κατά πόσον θα υπάρξει ένα πολυτελές ξενοδοχείο, όπως είχε προγραμματιστεί στα αρχικά σχέδια αλλά στη συνέχεια τροποποιήθηκε στις διαπραγματεύσεις με το νέο δημοτικό συμβούλιο.

Το γήπεδο θα διατηρήσει το όνομα του ιστορικού πρώην προέδρου του, όμως δίπλα σε αυτό θα μπορούσε να προστεθεί και εκείνο ενός χορηγού, όπως ήδη συμβαίνει στα γήπεδα άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως είπε ο Πέρεθ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ