Το ματς της δεκαετίας στο «Έτιχαντ» – Νίκη για τη Μάντσεστερ Σίτι, πρόκριση για την Τότεναμ – ΒΙΝΤΕΟ

Το ματς του αιώνα έγινε στο «Έτιχαντ» και μια αληθινή παράνοια που είχε άλλον νικητή και άλλον κερδισμένο. Σ’ ένα παιχνίδι που πήγαινε για τις δύο ομάδες από το ζενίθ στο ναδίρ και αντίστροφα και που δεν θυμόμαστε να έχουμε δει εδώ και… χρόνια, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 4-3 της Τότεναμ, αλλά χάρη στα εκτός έδρας γκολ τα “σπιρούνια” που έμειναν όρθια, πήραν τεράστια πρόκριση και θα παίξουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ημιτελικό Champions League κόντρα στον Άγιαξ.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού μόνο με μία λέξη μπορεί να περιγραφεί. Μαγεία! Γιατί πως αλλιώς να περιγράψει κανείς τα πρώτα έντεκα λεπτά στα οποία έχουν μπει τέσσερα γκολ, τα γρηγορότερα μαζεμένα σε αυτό το διάστημα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ;

Ανοικτές άμυνες, γρήγορες επιθέσεις, λάθη και από τις δύο ομάδες και μια άτυπη κόντρα στο ξεκίνημα ανάμεσα στους Στέρλινγκ και Μπερνάρντο Σίλβα από τη μια, με τους Σον και Λούκας Μόουρα από την άλλη.

Ο απίστευτος χορός στο χορτάρι του «Έτιχαντ» ξεκίνησε στο 4ο λεπτό, όταν ο Ντε Μπρούιν που συνδυάστηκε ωραία με τον Αγκουέρο, έστρωσε στον Στέρλινγκ και εκείνος με ένα απίστευτο τελείωμα νίκησε τον Γιορίς για το 1-0.

Όμως η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ενθουσιασμένη από το γρήγορο γκολ, ξέχασε πως απέναντι είχε τους Σον και Λούκας Μόουρα και το…πλήρωσε. Μέσα σε ένα δίλεπτο, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο αντέδρασε και πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Μετά από γκάφα του Γούοκερ στο 7λ ο Σον τιμώρησε τη Σίτι και τον Έντερσον που έκανε κακή εκτίμηση της φάσης, ενώ στο 9΄ και πάλι ο Νοτιοκορεάτης, όπλισε και με άψογο πλασέ έδωσε προβάδισμα 2-1 στους φιλοξενούμενους.

Ο απίστευτος ρυθμός συνεχίστηκε. Τα “σπιρούνια” ανασταλτικά ήταν… τραγωδία, οι Τρίπιερ και Ρόουζ τα βρήκαν “μπαστούνια” στα άκρα από τους Στέρλινγκ και Μπερνάντο Σίλβα και έτσι μόλις στο 11ο λεπτό, ο Μπερνάντο Σίλβα εκμεταλλεύτηκε την ολιγορία της αντίπαλης άμυνας και με τη βοήθεια του Ρόουζ, νίκησε τον Γιορίς, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Έχοντας σκορ πρόκρισης και με τη Σίτι να ψάχνει ακόμα δύο γκολ για την πρόκριση, η Τότεναμ οπισθοχώρησε, έδωσε χώρους και προσπάθησε να παγώσει τον ρυθμό και εν μέρει το πέτυχε.

Όμως στο 22΄ο Ντε Μπρούιν βρήκε χώρο στα άκρα, έκανε εξαιρετική παράλληλη μπαλιά και αφού κανείς δεν μπόρεσε να διώξει στην καρδιά της άμυνας, ήρθε τρένο ο Στέρλινγκ για να πλασάρει ιδανικά για το 3-2, πετυχαίνοντας το 23ο γκολ του στη σεζόν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 40ο λεπτό τα πράγματα για την ήδη λαβωμένη Τότεναμ ζόρισαν. Ο Σισοκό έφυγε από το ματς τραυματίας και ο Ποκετίνο άρχισε να ανακατεύει την τράπουλα. Ο Σον πήγε αριστερά, ο Έρικσεν δεξιά, ενώ ο Ντέλε Άλι μετατράπηκε σε αμυντικό μέσο, ώστε να περάσει ο Γιορέντε που μπήκε αλλαγή, στην κορυφή της επίθεσης.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μπήκε δυνατά και έψαξε νωρίς το γκολ της πρόκρισης για να κρατάει στα χέρια της τα ηνία του ματς. Η Τότεναμ αμύνθηκε μαζικά, ενώ ο Γιορίς έδειξε να αντέχει στο… σφυροκόπημα.

Στο 50΄είπε όχι εξ’ επαφής στο πλασέ του Στέρλινγκ, ενώ στο 54΄ τέντωσε το κορμί του και με ανάποδο χέρι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Ντε Μπρούιν. Και ότι δεν έκαναν Στέρλινγκ και Ντε Μπρούιν, ήρθε στο 59΄ να το κάνει ο Αγκουέρο.

Ο Βέλγος χαφ της Σίτι που ήταν από τους κορυφαίους της βραδιάς, τράβηξε πάνω του δύο αντιπάλους, έβγαλε την κάθετη στον Κουν και εκείνος με εξωτερικό φάλτσο νίκησε τον Γιορίς, δίνοντας σκορ πρόκρισης στους «πολίτες». Ωστόσο στο ματς που οι δύο ομάδες πήγαιναν από το ναδίρ στο ζενίθ και τούμπαλιν, άλλαξαν ξανά τα πάντα!

Στο 74΄ λεπτό μετά από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στην περιοχή και ο Γιορέντε με το σώμα, την έστειλε στα δίχτυα για το 4-3, δίνοντας ξανά σκορ πρόκρισης για την ομάδα του Ποκετίνο με το VAR να σφραγίζει τη νομιμότητα του τέρματος. Στις καθυστερήσεις μάλιστα χρειάστηκε ξανά βοήθεια της τεχνολογίας για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο Στέρλινγκ σκόραρε για τη Σίτι, αλλά με τη χρήση VAR ο διαιτητής Τσακίρ, παρά τις διαμαρτυρίες του Γκουαρντιόλα, το ακύρωσε σωστά, αφού ο Σέρχιο Αγκουέρο που συμμετείχε στην φάση, αποδείχθηκε ότι ήταν σε θέση οφσάιντ.Τα highlights

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ