Το Κατάρ χάνει το Μουντιάλ λόγω… καιρικών συνθηκών

Το Κατάρ χάνει το Μουντιάλ λόγω… καιρικών συνθηκών 

Τη βεβαιότητα ότι το Μουντιάλ του 2022 δεν θα διεξαχθεί τελικά στο Κατάρ εξέφρασε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΙΦΑ Τέο Τσβάντσιγκερ.

«Προσωπικά νομίζω ότι στο τέλος το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 δεν θα φιλοξενηθεί στο Κατάρ», τόνισε ο Τσβάντσιγκερ και πρόσθεσε: «Οι γιατροί λένε ότι δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη για μια διοργάνωση που θα διεξαχθεί κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Οι διοργανωτές επιμένουν ότι η υγεία των ποδοσφαιριστών δεν διατρέχει κίνδυνο,  λόγω της τεχνολογίας (συστήματα ψύξης) που αναπτύσσεται στα γήπεδα,  στους χώρους προπόνησης και στις ζώνες φιλάθλων, αλλά ο Τσβάντσιγκερ έχει αντίθετη γνώμη:

««Ίσως να μπορούν να δροσίζουν τα γήπεδα, αλλά ένα Παγκόσμιο Κύπελλο δεν διεξάγεται μόνο εκεί. Φίλαθλοι από όλο τον κόσμο θα έρθουν και θα ταξιδέψουν μέσα σε αυτή τη ζέστη. Το πρώτο απειλητικό για τη ζωή περιστατικό θα προκαλέσει μια έρευνα από ένα δημόσιο κατήγορο κι αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΙΦΑ θέλουν να λογοδοτήσουν».

Το Reuters ζήτησε από την ΦΙΦΑ να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τσβάντσιγκερ με την εκπρόσωπο Ντέλια Φίσερ να απαντάει:  «Εκφράζει μια προσωπική άποψη και δεν θα σχολιάσουμε μια προσωπική άποψη».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ