Το καλεντάρι της F1 για το 2014

Το καλεντάρι της F1 για το 2014

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA συνεδρίασε στα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας στο Παρίσι και μία από τις αποφάσεις που πήρε αφορά το αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1 για το 2014.

Το οριστικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς περιλαμβάνει τελικά 19 αγώνες καθώς, όπως ήταν γνωστό εδώ και καιρό, οι αγώνες σε Κορέα, New Jersey και Μεξικό, που βρίσκονταν στο προσχέδιο που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό, δεν θα πραγματοποιηθούν του χρόνου.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, τα οικονομικά προβλήματα φαίνεται ότι ήταν ανυπέρβλητα, ενώ στην περίπτωση του Μεξικό δεν ήταν δυνατόν να ετοιμαστούν οι εγκαταστάσεις εγκαίρως για τον αγώνα.

Η χρονιά θα ξεκινήσει «παραδοσιακά» στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου θα τρέξουν για πρώτη φορά τα μονοθέσια υπό τους νέους κανονισμούς, με τους V6 τούρμπο κινητήρες να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής.

Υπάρχουν δύο νέες είσοδοι: το GP Αυστρίας, που επιστρέφει στην F1 ύστερα από χρόνια, και το GP Ρωσίας στο Sochi.

Μια άλλη αλλαγή αφορά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, που θα είναι το GP στο Abu Dhabi, για να μπορέσουν οι ομάδες να πραγματοποιήσουν δοκιμές στην πίστα αμέσως μετά.

Η σεζόν ξεκινά στις 16 Μαρτίου και το πρωτάθλημα τερματίζει στις 23 Νοεμβρίου.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε το οριστικό αγωνιστικό πρόγραμμα του 2014.

ΠΗΓΗ: msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ