Το grid του GP στο Μπαχρέιν

Το grid του GP στο Μπαχρέιν

Μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών του GP Μπαχρέιν, οι αγωνοδίκες τιμώρησαν με ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα τον Adrian Sutil γιατί στο Q1 «έσπρωξε» τον Romain Grosjean εκτός πίστας.

Η ποινή αυτή στέλνει τον Γερμανό οδηγό της Sauber στην τελευταία θέση του grid, καθώς έτσι κι αλλιώς είχε κάνει πολύ άσχημη εμφάνιση το απόγευμα του Σαββάτου και είχε σημειώσει μόλις τον 18ο χρόνο. Εκτός από αυτό, ο Sutil πήρε και δύο βαθμούς ποινής, σύμφωνα με το νέο point system που εφαρμόζεται από φέτος.

Δεν είναι όμως αυτή του Sutil η μόνη ποινή. Ο Daniel Ricciardo ήρθε στο Μπαχρέιν κουβαλώντας μαζί του ποινή 10 θέσεων στην εκκίνηση από τον αγώνα της Μαλαισίας. Ο Αυστραλός πήρε αυτήν την ποινή γιατί η ομάδα του τον άφησε να φύγει από το pit stop χωρίς να έχει βιδωθεί ο εμπρός αριστερά τροχός και στη συνέχεια του έδωσε εντολή να σταματήσει λίγα μέτρα πιο κάτω, για να τον σπρώξουν οι μηχανικοί ξανά πίσω.

Ο Ricciardo έκανε πολύ καλή εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές και σημείωσε τον 3ο χρόνο, μετά την ποινή όμως θα εκκινήσει από τη 13η θέση.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε πώς διαμορφώνεται το grid μετά την εφαρμογή των ποινών σε Sutil και Ricciardo.

 

ΠΗΓΗ: msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ