Το Grand Prix της Formula 1 πάει στο Las Vegas

Το Las Vegas Grand Prix που πρόκειται να λάβει χώρα στην πόλη του φωτός τον Νοέμβριο του ’23, θα είναι μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 του 2023. Η προηγούμενη φορά που “έτρεξε” η Formula 1 στο Las Vegas, ήταν το 1982 με το Caesars Palace Grand Prix.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Η διαδρομή θα έχει μήκος 6,12 χιλιόμετρα, 14 στροφές και 3 μεγάλες ευθείες, ενώ τα αυτοκίνητα αναμένεται να πιάσουν ταχύτητες της τάξεως των 340 χιλιομέτρων/ώρα. Η διαδρομή αυτή θα είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Formula 1, η δε κούρσα θα έχει 50 γύρους.

Formula 1 Las Vegas

Το Grand Prix του Las Vegas, θα είναι το τρίτο της Formula 1 που θα γίνει στην Αμερική. Τα άλλα δύο που θα προηγηθούν χρονικά θα είναι στο Miami αυτόν τον Μάϊο και στο Austin τον Οκτώβριο. Το Miami έχει συμβόλαιο για 10 χρόνια και το Austin υπέγραψε πρόσφατα για πέντε χρόνια.

Το Las Vegas τα τελευταία χρόνια επενδύει στα σπορ για να προσελκύει ακόμα περισσότερο τουρισμό, εγχώριο και διεθνή. Είναι η πόλη που φιλοξενεί την ομάδα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου Las Vegas Raiders με έδρα το ολοκαίνουργιο Allegiant Stadium, όπου το 2024 θα φιλοξενηθεί το Super Bowl.

Τώρα πάει και η Formula 1. Το Las Vegas Grand Prix θα περνάει από το περίφημο Strip όπου βρίσκονται τα φοβερά ξενοδοχεία, που είναι σαν μικρές πόλεις, όπως το Venetian, το Caesars Palace, το Bellagio και το Wynn. Θα περνάει όμως μπροστά και από τον νέο συναυλιακό χώρο MSG Sphere at The Venetian, που είναι της Madison Square Garden και που έχει σχήμα σφαίρας ή του πλανήτη γη.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ