Την Κυριακή ο 3ος διεθνής ημιμαραθώνιος Αθήνας

Την Κυριακή ο 3ος διεθνής ημιμαραθώνιος Αθήνας

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα στο Ζάππειο οι διοργανωτές του 3ου διεθνούς ημιμαραθωνίου δρόμου της Αθήνας την Κυριακή 4 Μαΐου με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων. Είναι μια γιορτή του αθλητισμού με στόχο να αναδείξει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στο οποίο έχει χαραχθεί η διαδρομή του αγώνα από τον ΣΕΓΑΣ και το Δήμο Αθήνας με στόχο την περαιτέρω αγωνιστική αναβάθμισή του, αλλά και την προσέλκυση για τουριστικούς λόγους χιλιάδων συμμετεχόντων και φίλων του κλασικού αθλητισμού, αναφέρεται στο άρθρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στον αγώνα θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 10.000 δρομείς στον Ημιμαραθώνιο, στα 5.000μ και στα 3.000μ, όπου υποσχέθηκε να τρέξει φέτος και ο δήμαρχος Αθήνας. Οι ξένοι δρομείς θα ανέρχονται σε 500, ενώ η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν μπροστά στην πλατεία Συντάγματος, εκτός της εκκίνησης των 5 χλμ που θα γίνει στο ύψος της οδού Όθωνος.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας θα κλείσουν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με εξαίρεση την οδό Αμαλίας, στην οποία δεν θα έχουν πρόσβαση τα αυτοκίνητα από τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής (4/5). Επίσης θα ανοίξουν και τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά από τις 12 το μεσημέρι και μετά.

 

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον ημιμαραθώνιο

Tρέχουν για την Ελλάδα

Τρέχει μαραθώνιο στα 101…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ