Τι προβλέπει το καταστατικό της ΕΠΟ μετά την παραίτηση Ζαγοράκη

Οι τίτλοι τέλους του Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ θα παιχθούν σήμερα Πέμπτη στο διοικητικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει στο Πάρκο Γουδή.

Η επόμενη ημέρα περιλαμβάνει για την προεδρία, τον μέχρι πρότινος αναπληρωτή πρόεδρο Παναγιώτη Δημητρίου, το όνομα του οποίου μάλιστα είχε ακουστεί για την ΕΠΟ προτού πειστεί από την κυβέρνηση να αναλάβει ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 38 του καταστατικού της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών θα είναι στον προεδρικό θώκο μέχρι την επόμενη τακτική γενική συνέλευση, που συνήθως γίνεται τον Ιούνιο.

«Εάν η θέση του προέδρου χηρέψει, θα αναλαμβάνει ο αναπληρωτής πρόεδρος μέχρι την ημερομηνία της επόμενης τακτικής γενικής συνέλευσης, κατά την οποία συγκαλείται και ειδική εκλογική γενική συνέλευση για την εκλογή προέδρου. Αυτή η γενική συνέλευση θα εκλέγει έναν πρόεδρο για την υπόλοιπη διάρκεια της θητείας (σ.σ. μέχρι το 2024 δηλαδή) εκτός εάν η θέση χηρέψει στη διάρκεια του τελευταίου εξάμηνο” αναφέρει η παράγραφος 9 του συγκεκριμένου άρθρου.

Να σημειώσουμε πάντως, ότι την τελευταία φορά που είχε προκύψει παρόμοια περίπτωση, τον Δεκέμβριο του 2014 με την παραίτηση του Γιώργου Σαρρή, στην ΕΠΟ δεν περίμεναν μέχρι το καλοκαίρι του 2015, αλλά είχαν προκηρύξει εκλογές έναν μήνα αργότερα όπου πρόεδρος είχε εκλεγεί ο Γιώργος Γκιρτζίκης.

Πηγή: filathlos.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ