Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ – Πέθανε ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ Ηλίας Φωτεινάκης

Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί την απώλεια του Ηλία Φωτεινάκη σε ηλικία 55 ετών, αντιπροέδρου της ΕΣΚΑΝΑ αλλά και υποψηφίου συμβούλου στον συνδυασμό του Βαγγέλη Λιόλιου.

Ο εκλιπών υπέστη ανακοπή και λίγο μετά την τραγική είδηση για τον θάνατό του η ΕΣΚΑΝΑ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση. «ΣΟΚ. Έφυγε χθες εντελώς ξαφνικά από κοντά μας ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ Ηλίας Φωτεινάκης . ΤΟ Δ.Σ της ΕΣΚΑΝΑ συντετριμμένο από την τραγική είδηση του θανάτου του ,στέλνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άξιου δραστήριου και αγαπημένου μας φίλου και συνεργάτη. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΦΙΛΕ ΗΛΙΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ηλίας Φωτεινάκης είχε γεννηθεί το 1966 στον Άγιο Δημήτριο και είχε αποφοιτήσει από το 1ο ΤΕΛ Αγ. Δημητρίου με πτυχίο στο «Μηχανολογικό τομέα». Το 1985 εισήχθη, κατόπιν εξετάσεων, στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε σε Πολεμικά Πλοία με τα καθήκοντα του Γενικού Διαχειριστή, καθώς και σε Ναυτικές μονάδες και επιτελεία ως Αξιωματικός Εφοδιασμού. Αποστρατεύτηκε τον Μάρτιο του 2012. Από το 2008 έως το 2012 υπήρξε αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. συμμετέχοντας στην Επιτροπή Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων Ανδρών.

Το 2012 εκλέχθηκε για πρώτη φορά τακτικό μέλος στο Δ.Σ. της Ένωσης, με τα καθήκοντα του Γραμματέα Επιτροπής Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων Ανδρών, θέση που διατηρούσε μέχρι και τον θάνατό του. Κατά την πρόσφατη αναδιάρθρωση του Δ.Σ της Ε.Σ.ΚΑ.ΝΑ (29 Δεκ. 2020) κατέλαβε την θέση του Α’ Αντιπροέδρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ