Τελικό: Τότεναμ-ΠΑΟ 3-1

Τελικό: Τότεναμ-ΠΑΟ 3-1

 

Άτυχος ο Παναθηναϊκός που έχασε με 3-1 από την Τότεναμ, έχοντας κάνει ένα καλό παιχνίδι…

Κρίμα. Όχι, αυτός ο Παναθηναϊκός που ανάγκασε την Τότεναμ να χάνει τη μπάλα με πάσες στο ένα μέτρο μέσα στο γήπεδο της, δεν άξιζε να αποκλειστεί. Αλλά τα τερτίπια της στρογγυλής θεάς ή ενίοτε πόρνης, κατά τον Ίβιτσα Όσιμ, ήταν όλα υπέρ της Τότεναμ.

Αντί για μια νίκη – θρίαμβο, το Τριφύλλι ηττήθηκε 3-1, αποχαιρετώντας τα ευρωπαϊκά Κύπελλα για τη φετινή σεζόν. Κρατάει την πολύ καλή εμφάνιση, η οποία θύμισε καλές μέρες του Παναθηναϊκού, η οποία αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ο τρόπος που στήθηκε στον αγωνιστικό χώρο το Τριφύλλι ήταν σχεδόν υποδειγματικός. Οι Πράσινοι έκλεισαν καλά την πρόσβαση από τον άξονα με τον Σο να «δένει» πολύ καλά με τον Βιτόλο και να δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά. Ο Σισοκό πίεζε ψηλά, βοηθούμενος τον Ζέκα, Μαυρία και η Τότεναμ έδειχνε εγκλωβισμένη.

Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα για να «παγώσει» το ρυθμό, δεν φαίνονταν να απειλείται. Μάλιστα θα μπορούσε να προηγηθεί εάν ο Τοτσέ στο 22’ έβαζε το γκολ αντί να σημαδέψει από πέντε μέτρα τον Φρίντελ. Και όμως η Τότεναμ προηγήθηκε! Το κατάφερε στο 29’ με τον Τοτσέ να χάνει ένα εύκολο κοντρόλ, τους Πετεινούς να φεύγουν γρήγορα στην αντεπίθεση και τον Αντεμπαγιόρ να βρίσκεται απέναντι από τον Καρνέζη. Ο επιθετικός από το Τόνγκο δεν χάνει τέτοιες ευκαιρίες και το 1-0 ήρθε.

Παίρνοντας δύναμη από το γκολ, η Τότεναμ πίεσε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου χωρίς να καταφέρει κάτι. Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε. Είχε υπομονή στο παιχνίδι του, γύρισε καλά τη μπάλα και στο 54’ έφτασε στην ισοφάριση μετά από υποδειγματική σέντρα του Σπυρόπουλου και ζυγισμένη κεφαλιά του Ζέκα.

Το τριφύλλι έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι την Τότεναμ, η οποία έδειχνε να παραπαίει. Στο 70’ οι Πράσινοι άγγιξαν το γκολ αλλά ο Τοτσέ απέδειξε ότι ήταν αδιαμφισβήτητα ο μοιραίος της βραδιάς. Από τη στιγμή που δεν ήρθε το 1-2, έγινε το 2-1. Με ότι πιο άτυχο θα μπορούσε να συμβεί στους Πράσινους. Συζητήσιμο φάουλ για την Τότεναμ από τα δεξιά, κεφαλιά του Ντέμπσεϊ στο οριζόντιο δοκάρι, η μπάλα στην πλάτη του πεσμένου Καρνέζη και γκολ. Αυτογκόλ από τα σπάνια.

Ουσιαστικά εκεί τελείωσε ο αγώνας. Απλά το 3-1 στο 83’ ήρθε να συμπληρώσει τη δυστυχία της βραδιάς. Ο Παναθηναϊκός του Ρότσα  έπαιξε σαν ίσο προς ίσο την Τότεναμ και έφυγε με πολύ ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση. Η ζημιά είχε γίνει στην αρχή.

 

ΠΗΓΗ:pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ