Ταχύτερος ο Αλόνσο στο FP2 του Μονακό

Ταχύτερος ο Αλόνσο στο FP2 του Μονακό

Σε μιαν όχι ακριβώς φυσιολογική δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Μόντε Κάρλο, ο Φερνάντο Αλόνσο με τη Ferrari ήταν εκείνος που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, δίνοντας ελπίδες -έστω και φρούδες- ότι μπορεί να σπάσει η «μονοτονία» της Mercedes.

Στο ξεκίνημα της περιόδου η πίστα ήταν βρεγμένη από τη βροχή που προηγήθηκε. Όταν ξεκίνησαν τα 980 λεπτά η βροχή είχε σταματήσει, αλλά υπήρχε ακόμα αρκετό νερό πάνω στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα για την περισσότερη ώρα η δράση να είναι ελάχιστη. Ακόμα και όσοι βγήκαν στην πίστα στα πρώτα 60 λεπτά, το έκαναν με τα ενδιάμεσα ελαστικά.

Στο τελευταίο μισάωρο άρχισε να σχηματίζεται μια στεγνή γραμμή αλλά μόνο στα τελευταία 10 λεπτά άρχισαν να μπαίνουν τα slick ελαστικά. Στη φρενίτιδα που ακολούθησε, όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με τα πολύ μαλακά ελαστικά, για να κάνουν λίγους γρήγορους γύρους.

Σε αυτήν τη διαδικασία ο Φερνάντο Αλόνσο σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και μάλιστα ήταν 4 δέκατα ταχύτερος από τον δεύτερο, που ήταν ο Λούις Χάμιλτον με τη Mercedes, ενώ τον 3ο χρόνο σημείωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Red Bull.

Η 3η περίοδος ελεύθερων δοκιμών του GP Μονακό θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 24/5.

ΠΗΓΗ: msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ