Τα Γρεβενά τίμησαν τον Μίλτο Τεντόγλου – Στον χρυσό Ολυμπιονίκη το «κλειδί της πόλης» – BINTEO

Θερμή υποδοχή επεφύλασσαν στον «χρυσό» Ολυμπιονίκη, Μίλτο Τεντόγλου, οι συμπολίτες του, στα Γρεβενά, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του στο Δημοτικό Στάδιο των Γρεβενών. Ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, απένειμε το «κλειδί της πόλης» στον «ιπτάμενο» Ολυμπιονίκη του μήκους στο Τόκιο, ενώ νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί και η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του σταδίου σε «Μίλτος Τεντόγλου», σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών.

Πλήθος κόσμου έσπευσε να δει από κοντά τον Μίλτο Τεντόγλου και να τον συγχαρεί για την τεράστια επιτυχία του, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά χρυσό μετάλλιο στο μήκος στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο τελευταίο άλμα του, στον τελικό, στο Τόκιο, με επίδοση 8.41μ., είχε ανατρέψει όλα τα δεδομένα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Από τρίτος στο μεγαλύτερο διάστημα του τελικού τα ξημερώματα της Δευτέρας, 2 Αυγούστου, ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής από τα Γρεβενά, είδε τον Ισπανό Εουσέμπιο Κάσερες με άλμα στα 8.18 στην έκτη προσπάθειά του να τον ρίχνει στην 4η θέση.

Όμως, κάπου εκεί «μίλησε» η κλάση του Τεντόγλου! Κρατούσε για το τέλος την καλύτερη «πτήση» του, έπιασε τον Κουβανό Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία που είχε πηδήξει 8.41μ. από το τρίτο άλμα του και λόγω καλύτερης δεύτερης προσπάθειας, ο Τεντόγλου αναδείχτηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης! Στο Τόκιο, ο Μίλτος Τεντόγλου είχε ταξιδέψει με την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο (8.60μ.)!

Συγκινημένος με τις εκδηλώσεις αγάπης των συμπολιτών του, ο Μίλτος Τεντόγλου, δήλωσε: «Είναι υπέροχο που έχουν μαζευτεί όλοι εδώ. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που το γήπεδο πήρε το όνομα μου και τους ευχαριστώ πολύ. Δεν το έχω πολύ με όλα αυτά, για αυτό ζήτησα μία απλή τελετή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ