Τα γκολ του ΠΑΟΚ – Ατρόμητος – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο του στόχο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κέρδισε με 3-0 τον Ατρόμητο, πανηγύρισε την 21η νίκη του στο πρωτάθλημα και πλέον οδεύει ολοταχώς προς τον πρώτο του τίτλο έπειτα από 34 χρόνια, με στόχο, μάλιστα, να παραμείνει και αήττητος ως το τέλος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Παναθηναϊκού από το 1964! .

Ολιβέιρα (39′), Μπίσεσβαρ (45 +3′) και Σφιντέρσκι (82′) τα γκολ του Δικεφάλου, που έχασε και πέναλτι με τον Βιεϊρίνια.

Με δέκα ολοκλήρωσε ο Ατρόμητος το παιχνίδι με τον Μπρούνο να αποβάλλεται στο 90′ (δεύτερη κίτρινη).

Μέχρι και το 39ο λεπτό του αγώνα της Τούμπας ο Ατρόμητος είχε καταφέρει να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν τον Δικέφαλο μακριά από τα καρέ τους δείχνοντας ταυτόχρονα διάθεση να φανούν απειλητικοί όποτε τους δίνονταν η ευκαιρία.

Μάλιστα, έχασαν στο 7′ τεράστια ευκαιρία όταν σε εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες η άμυνα του ΠΑΟΚ πιάστηκε στον ύπνο, αλλά το πλασέ του Μάντσον έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το 39′. Βέβαια, για να συμβεί αυτό χρειάστηκε η συμβολή του Χρήστου Θεοδωράκη, που απέκρουσε το πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 16′ (το κέρδισε ο Ακπόμ από τον Κατράνη). Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο 23χρονος γκολκίπερ αντέδρασε σωστά σε εκτέλεση πέναλτι τη φετινή χρονιά, αφού το είχε κάνει και απέναντι στον Κριζμάν σε αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΣ.

Ο ΠΑΟΚ που έχασε νωρίς τον Μαουρίσιο (έγινε αναγκαστική αλλαγή και στη θέση του μπήκε ο Σάκχοφ), έψαξε και τελικά βρήκε το γκολ χάρη σε μια συνεργασία των δύο Πορτογάλων του. Βιεϊρίνια και Ολιβέιρα συνεργάστηκαν άψογα και ο τελευταίος με καρφωτή κεφαλιά από τα όρια της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ακπόμ κέρδισε και πάλι πέναλτι, αυτή τη φορά από ανατροπή του από τον Μάντσον. Ο εκτελεστής άλλαξε, ο Μπίσεσβαρ νίκησε τον Θεοδωράκη και απλοποίησε ακόμα περισσότερα τα πράγματα για την ομάδα του ενόψει δευτέρου ημιχρόνου.

ΠΑΟΚ και Ατρόμητος είχαν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου από μία καλή στιγμή με αυτή των φιλοξενούμενων να είναι σαφώς μεγαλύτερη, με τον Μπρούνο στο 53′ να αστοχεί εξ’ επαφής και με τον Πασχαλάκη εξουδετερωμένο. Για τον ΠΑΟΚ είχε απειλήσει στο 51′ ο Ακπόμ.

Ο Ατρόμητος παρά το γεγονός πως είχε υψηλά ποσοστά κατοχής δεν κατάφερε να απειλήσει περαιτέρω την εστία του Πασχαλάκη, με εξαίρεση ένα σουτ του Κυβρακίδη στο 75′ που πέρασε ψηλά άουτ.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, βλέποντας την ομάδα του να φτάνει κοντά σε μία ακόμα νίκη (την 21η στο πρωτάθλημα) έστησε το δικό του πάρτι και ο Πολωνός Σφιντέρσκι δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο γήπεδο βρήκε τον τρόπο να σκοράρει για το 3ο δικό του γκολ στο πρωτάθλημα σε 5 συμμετοχές. Προηγήθηκε λάθος του Θεοδωράκη και ασίστ του Μπίσεσβαρ.

Το τελικό σφύριγμα του Αζέρου διαιτητή Αγκαγιέν βρήκε τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να πανηγυρίζουν γνωρίζοντας πως πλέον έχουν βάλει για τα καλά τις βάσεις για να κατακτήσουν το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του συλλόγου.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο (21′ Σάκχοφ), Ολιβέιρα, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (63′ Γιαννούλης), Ακπόμ (80′ Σφιντέρσκι).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Κατράνης (46′ Μανούσος), Στρούγγης (61′ Κωτσόπουλος), Καρασαλίδης, Κιβρακίδης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Σάκιτς, Ούμπιδες (84′ Κορτ), Μπρούνο, Ενσικουλού

Δείτε τα γκολ:

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ