Super League: Πρώτο διπλό για τον Πανσερραϊκό – Ο Βαλένσια έσωσε την παρτίδα για τον Ατρόμητο

Ο Πανσερραϊκός είχε φτάσει αρκετές φορές κοντά στη νίκη σε προηγούμενες αναμετρήσεις του στην εφετινή Super League, αλλά έχανε το «τρίποντο» στα τελευταία λεπτά. To Σάββατο (13/1) όμως η ιστορία δεν επαναλήφθηκε στο «Αθανάσιος Διάκος» και τα «Λιοντάρια» έφυγαν με τους τρεις βαθμούς, επικρατώντας της Λαμίας με 2-0 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 14′ με το πρώτο γκολ του Ουάρντα στη μακεδονική ομάδα, που προήλθε από μεγάλο λάθος του Κοσέλεφ, κλέψιμο του Τομάς και ιδανικό τελείωμα από τον Αιγύπτιο.

Αυτή ήταν και σημαντικότερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Πανσερραϊκό να στέκεται καλύτερα στο γήπεδο και τη Λαμία να μην μπορεί να απειλήσει. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι το ίδιο φλύαροι και στο δεύτερο μέρος, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία για να σφραγίσουν τη νίκη τους στο 85΄.

Στο σημείο εκείνο και ύστερα από γύρισμα στην περιοχή της Λαμίας ο Ουάρντα σούταρε από κοντά και η μπάλα κόντραρε στον Άλεξιτς πριν καταλήξει στα δίχτυα, με το γκολ να πιστώνεται στον δεύτερο.

Να σημειωθεί ότι η αποψινή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη των Σερραίων στο πρωτάθλημα, χάρη στην οποία έφτασαν στους 18 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου παρέμεινε στους 21, βλέποντας το σερί των τριών θετικών αποτελεσμάτων της να διακόπτεται.

Ο Βαλένσια έσωσε την παρτίδα για τον Ατρόμητο – 1-1 με τον ΟΦΗ

Ούτε στον δέκατο αγώνα διακόπηκε το αήττητο σερί του Ατρόμητου επί ημερών του Σάσα Ίλιτς στον πάγκο του. Με γκολ στο 90΄+8 η αθηναϊκή ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 του ΟΦΗ στο Περιστέρι 1-0, στην εναρκτήρια συνάντηση της 18ης αγωνιστικής, αφήνοντας τους Κρήτες χωρίς νίκη με τον Πέπε Μελ στον πάγκο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που φαινόταν να μην έχει ξεκάθαρο πλάνο και άφηνε χώρους τους οποίους προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Μελ.

Ως εκ τούτου, οι μεγάλες στιγμές στα πρώτα 45 λεπτά ανήκαν στους Κρήτες που έφτασαν κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις, όλες με τελική προσπάθεια του Μπάκιτς.

Στο 8΄ ο Μαυροβούνιος μέσος σούταρε από το όριο της περιοχής και ο Τσιντώτας μπλόκαρε, στο 20΄ πλάσαρε εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό «παράθυρο», ενώ στο 38΄ από γύρισμα του Μοσκέρα αν και αμαρκάριστος σε άδεια εστία «κατάφερε» από κοντά να «σημαδέψει» το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να είναι πιο επικίνδυνος και στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι με την είσοδο του Θοράρινσον είχε χάσει σε ταχύτητα, με τον Τοράλ να έχει μια φάση στο 65΄ σουτάροντας πάνω από το δοκάρι.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 81ο λεπτό για την ομάδα του Μελ, με προβολή του Λαμπρόπουλου. Ο βοηθός έδειξε οφσάιντ θεωρώντας ότι η παρουσία του Ντίκο επηρέαζε τον Τσιντώτα, αλλά το γκολ κατακυρώθηκε μετά από τετράλεπτη εξέταση στο VAR.

Το προβάδισμα του ΟΦΗ «αφύπνισε» τον Ατρόμητο που πίεσε αρκετά στη συνέχεια και τελικά κατάφερε να σώσει το βαθμό στο 90΄+8, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Γιουμπιτάνα ο Βαλένσια με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Μπάουμαν για το 1-1.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ