Super League: Η κλήρωση των Playoff και η βαθμολογία των έξι ομάδων

Με ντέρμπι θα αρχίσουν, αλλά και θα τελειώσουν τα Playoff της Super League, μετά την κλήρωση που έγινε σήμερα. Το κλασικό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός θα κυριαρχήσει την πρώτη αγωνιστική και με το ίδιο ντέρμπι, αλλά αντίστροφα δηλαδή Παναθηναϊκός Ολυμπιακός θα κλείσει το «μίνι πρωτάθλημα».

Στην πρώτη αγωνιστική, εκτός από το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη. Η πρωταθλήτρια, ΑΕΚ, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της από τη Λαμία.
Θυμίζουμε πως Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ζήτησαν να μπει κλειδάριθμος, ώστε να αγωνιστούν αμφότεροι εντός έδρας στην πρεμιέρα των playoffs (και όχι μεταξύ τους) λόγω των αγώνων που έχουν να δώσουν για τη φάση των “16” του Conference League.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στις 7 Μαρτίου στο “Καραϊσκάκης” και η ρεβάνς στην Σερβία στις 14 του μήνα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στις 7 Μαρτίου στην Κροατία με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ και μία εβδομάδα αργότερα στην Τούμπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την 2η αγωνιστική που έχει ζητήσει αναβολή ο Γκουστάβο Πογιέτ (λόγω της συμμετοχής της Εθνικής ποδοσφαίρου στα playoffs του Nations League) θα γίνει συζήτηση στο ΔΣ της Τετάρτης. Τότε θα συζητηθεί και το ακριβές πρόγραμμα του μίνι πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα playoffs και playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα playoffs / playouts αθροιστικά).

Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα playoffs / playouts αθροιστικά).

Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας των playoffs

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ – Άρης

Λαμία – ΑΕΚ

2η αγωνιστική

ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Άρης – Λαμία

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

3η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Άρης

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

ΠΑΟΚ – Λαμία

4η αγωνιστική

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Άρης – Παναθηναϊκός

Λαμία – Ολυμπιακός

5η αγωνιστική

ΑΕΚ – Άρης

Παναθηναϊκός – Λαμία

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

6η αγωνιστική

Άρης – ΑΕΚ

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Λαμία – ΠΑΟΚ

7η αγωνιστική

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Άρης – Ολυμπιακός

Λαμία – ΠΑΟΚ

8η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Λαμία

Παναθηναϊκός – Άρης

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

9η αγωνιστική

Ολυμπιακός – ΑΕΚ

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Λαμία – Άρης

10η αγωνιστική

ΑΕΚ – Λαμία

Άρης – ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Η βαθμολογία των ομάδων πριν από την έναρξη των playoffs

  1. ΠΑΟΚ 60

2.  ΑΕΚ 59

3. Ολυμπιακός 57

4. Παναθηναϊκός 56

5. Άρης 42

6. Λαμία 34

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ