Super Cup Γερμανίας: Μπάγερν – Λειψία 0-3 – Την «διέλυσε» με… Όλμο και χάλασε το πάρτι υποδοχής του Χάρι Κέιν

Ο φανταστικός Ντάνι Όλμο πέτυχε χατ τρικ και υπέγραψε τον θρίαμβο της Λειψίας επί της Μπάγερν Μονάχου στο Super Cup, με 3-0. Ο Ισπανός σκόραρε στο 3’, στο 44’ και στο 68’ με πέναλτι. «Πικρό» ντεμπούτο για τον Χάρι Κέιν και πολλές χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα του Τόμας Τούχελ.

Ο Χάρι Κέιν τελικά θα πρέπει να περιμένει κι άλλο τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, καθώς αυτή ήταν η βραδιά του Ντάνι Όλμο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός «χάλασε» το πάρτι υποδοχή του Άγγλου σταρ στην Μπάγερν Μονάχου, καθώς πέτυχε χατ τρικ, «υπέγραψε» τη νίκη της Λειψίας με 3-0 και χάρισε στην ομάδα του το πρώτο Super Cup της ιστορίας της. Αγωνίστηκε για περίπου μισή ώρα ο Κέιν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του.

Οι Κυπελλούχοι Γερμανίας προηγήθηκαν μόλις στο 3′. Ο Ράουμ εκτέλεσε φάουλ, από τις κόντρες η μπάλα πήγε στον Όλμο, ο οποίος πλάσαρε μέσα από την περιοχή και άνοιξε το σκορ. Στο 15′ ο Ο Γκνάμπρι έβγαλε τον Τιλ πρόσωπο με την εστία αλλά ο Γάλλος εκτέλεσε πάνω στον Μπλάσβιτς. Στο 24′ ο Τιλ πλάσαρε άουτ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Γκνάμπρι και στο 28′ ο Σίμακαν έστειλε από τις κόντρες την μπάλα στη ρίζα του δοκαριού της εστίας της ομάδας του.

Στο 44′, κόντρα στη ροή του ματς οι Ταύροι βρήκαν κι άλλο γκολ. Ο Βέρνερ πάσαρε στον Όλμο, ο Ισπανός έκανε «ρουλέτα» μέσα στην περιοχή, πέρασε ανάμεσα από Ντε Λιχτ – Λάιμερ και με εξαιρετικό τελείωμα πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ούλραϊχ για το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος η Μπάγερν πίεσε και «κατασκήνωσε» στην περιοχή του Μπλάσβιτς. Στο 49′ και πάλι ο Γκνάμπρι έκανε πάσα – μισό γκολ, ο Τιλ έκανε την προβολή, όμως δεν βρήκε την μπάλα. Στο 57′ ο Μαζραουί έκανε το γύρισμα αλλά ο Μουσιάλα εκτέλεσε άουτ, ενώ στο 60′ ο Μπλάσβιτς είπε «όχι» στον Τιλ.

Το παιχνίδι τελείωσε στο 68′. Ο Μαζραουί έκανε χέρι μέσα στην περιοχή ύστερα από μονομαχία με την Σίβαλντ. Ο Ούλραϊχ έπεσε σωστά αλλά η εκτέλεση του Όλμο ήταν άπιαστη. Ο Ισπανός έκανε χατ τρικ και πανηγύρισε το τρόπαιο στην πιθανότατα κορυφαία του εμφάνιση με τη φανέλα της Λειψίας.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλραϊχ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ (46’ Κιμ), Παβάρ (46’ Μαζραουί), Ντέιβις, Κίμιχ (78’ Γκορέτσκα), Λάιμερ (46’ Κομάν), Γκνάμπρι, Σανέ, Μουσιάλα, Τιλ (63’ Κέιν).
ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιτς, Ορμπάν, Χένρικς (84’ Κλόστερμαν), Ράουμ, Σιμακάν, Καμπλ, Σλάγκερ, Όλμο (78’ Καρβάλιο), Σίμονς (78’ Φόρζμπεργκ), Οπεντά (64’ Πόουλσεν), Βέρνερ (64’ Σέσκο).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ