«Στόπερ και δεκάρι άμεσα»

Για άμεση απόκτηση εντός κεντρικού αμυντικού και ενός δημιουργικού μέσου έκανε λόγο ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, περιγράφοντας τους παίκτες που αναζητά.Αναλυτικά η συνέντευξη του Λεονάρντο Ζαρντίμ στους εκπροσώπους Τύπου που βρίσκονται στην Πορτογαλία:

-Σε λίγες μέρες θα έχετε στη διάθεσή σας και τον Γκρέκο. Μπορείτε να μας τον περιγράψετε;

«Είναι ένας κεντρικός μέσος που παίζει αριστερά, ένας παίκτης που χρειαζόμασταν βλέποντας το ρόστερ μας. Μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις, μια πιο μπροστά – πιο επιθετική – και μία ως δεύτερος μέσος. Σίγουρα μπορεί να παίξει στη θέση που παίζει ο Τάτος, αριστερά και μπροστά από τον αμυντικό χαφ. Μπορεί επίσης να παίξει και ως πρώτος δημιουργικός μέσος, δίπλα στον αμυντικό χαφ».

-Θα παίζει δηλαδή όπως ο Ούγκο Βιάνα στην Μπράγκα (παίζει ως αριστερός εσωτερικός μέσος);

«Ναι. Ο Λεάντρο Γκρέκο και ο Ούγκο Βιάνα είναι παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση όμως στα χαρακτηριστικά τους είναι ποδοσφαιριστές λίγο διαφορετικοί. Ο Ούγκο Βιάνα είναι καλύτερος στην τεχνική κατάρτιση και ο Λεάντρο πιο δυναμικός και επιθετικός. Είναι διαφορετικοί παίκτες στην ίδια θέση».

-Κυκλοφόρησε μία δήλωσή σας στην Πορτογαλία ότι δεν ασχολείστε με τον Μάτιτς. Το επιβεβαιώνετε;

«Ναι, μίλησα σε ραδιόφωνο της πατρίδας μου και είμαι ότι ο Νεμάνια Μάτιτς και δύο ακόμα παίκτες για τους οποίους έγινε λόγος, δεν αποτελούν στόχους μας και δεν θα διαπραγματευτούμε την απόκτησή τους. Δεν είναι στις επιλογές μας».

-Βλέπουμε όλο αυτό το διάστημα δουλεύετε στο 4-2-3-1 και στο 4-3-3. Θα αλλάξετε κάτι μέσα στη σεζόν;

«Αν δεν υπάρξει κάτι που θα μας χαλάσει τα σχέδια, θα πάμε με αυτά τα δύο συστήματα. Οι όποιες αλλαγές θα γίνονται, είναι για τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Εκεί, αν προστεθεί και άλλος παίκτης στο ρόστερ μας θα είναι ποδοσφαιριστής με περισσότερο επιθετικά χαρακτηριστικά. Ένα «δεκάρι» ή ένας μεσοεπιθετικός που θα παίζει ως δεύτερος πίσω από τον επιθετικό».

-Μετά το φιλικό με τη Φαρένσε, έχετε προσανατολιστεί ως προς το ποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν από τον σύλλογο;

«Όπως είχαμε προγραμματίσει, αυτές οι μέρες προετοιμασίας και αυτοί οι αγώνες ήταν για πολλούς κριτήριο για το αν θα μείνουν στο ρόστερ ή όχι. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις μέσα στην ομάδα για το ποιοι παίκτες θα συνεχίσουν μαζί μας και ποιους δεν τους χρειαζόμαστε. Θέλουμε λίγο χρόνο για να οριστικοποιηθούν αυτές οι αποφάσεις».

-Πέρα από άλλον έναν στη μεσαία γραμμή και από έναν στόπερ, θεωρείτε ότι χρειάζεται και αλλού ενίσχυση ο Ολυμπιακός;

«Αυτή τη στιγμή έχουμε άμεση ανάγκη για ποδοσφαιριστές μόνο στις δύο θέσεις που είπατε. Έναν κεντρικό αμυντικό και ένα «δεκάρι». Όπως έχω ξαναπεί, από το κέντρο της άμυνάς μας έχουν φύγει ο Ιβάν Μαρκάνο, ο Όλοφ Μέλμπεργκ και ο Αβραάμ είναι τραυματίας, ενώ στη μεσαία γραμμή έφυγαν ο Πάμπλο Ορμπάιθ και ο Ζαν Μακούν. Για μένα, χρειαζόμαστε να καλύψουμε αυτά τα κενά με έναν στόπερ και έναν κεντρικό».

-Σήμερα θα βρεθείτε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα σας, την Μπράγκα. Εκεί παίζει ο Έβερτον ο οποίος έχει ακουστεί ότι ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό. Υπάρχει όντως ενδιαφέρον;

«Ο Έβερτον είναι ένας παίκτης τον οποίο ανακάλυψα στη Βραζιλία, ένας νεαρός παίκτης, όμως αυτή τη στιγμή είναι απίστευτα κοστολογημένος. Είναι πανάκριβος και πιστεύω ότι δεν είμαστε στην Ελλάδα σε θέση να κάνουμε μεγάλες επενδύσεις στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει η κρίση – όπως και σε όλη την Ευρώπη – και δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιες μεταγραφές».

-Έχετε ανακαλύψει άλλους Έβερτον για τον Ολυμπιακό;

«Όταν ψάχνεις νεαρούς παίκτες είναι σίγουρα πιο εύκολο να τους βρεις στην αγορά της Βραζιλίας. Μπορείς να πάρεις παίκτες από εκεί σε μικρή ηλικία με τους οποίους θα δουλέψεις. Όπως έχω ξαναπεί όμως, στην Ελλάδα υπάρχουν καλοί παίκτες. Είδαμε την Εθνική Ελλάδας Κ19 τι έκανε στο Ευρωπαϊκό πριν από λίγες μέρες. Πριν από τρία χρόνια η Κ20 της Ελλάδας επίσης τα πήγε πολύ καλά. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες και στην Ελλάδα με τους οποίους μπορούμε να δουλέψουμε μαζί τους για να γίνουν καλύτεροι. Ο Μπάμπης Λυκογιάννης είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Έδειξε και στον αγώνα με την Φαρένσε ότι αν δουλέψει πολύ, μπορεί να αποδειχθεί μια καλή λύση». Πηγή: gazzetta.gr  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ