Στο «κενό» η πρόταση Βασιλειάδη, με 14 ομάδες τη σεζόν 2019-2020

Αρνητικά απάντησε η Super League στην πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη για πρωτάθλημα με 12 ομάδες τη σεζόν 2019-2020.

Οι πρώτες πληροφορίες από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Λίγκας αναφέρουν πως δεν έγινε δεκτή η πρόταση του Υφυπουργού Αθλητισμού για πρωτάθλημα με 12 ομάδες τη μεθεπόμενη σεζόν.

H πρόθεση της Super League είναι το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 14 ομάδες την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Το πώς θα μειωθεί ο αριθμός από τις 16 ομάδες και θα πάμε στις 14 είναι κάτι που θ’ αποφασιστεί μετά από συζητήσεις που θα γίνουν με τη Football League και την ΕΠΟ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόταση της Super League θα είναι να υποβιβαστούν τρεις ομάδες και ν’ ανέβει μία από το πρωτάθλημα της Football League την προσεχή σεζόν.

Αποχωρώντας από το Συμβούλιο ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι η Λίγκα περιμένει από την πλευρά του Υφυπουργού να δεχτεί τη δική της απόφαση, καθώς σέβονται μεν την άποψή του, αλλά ένα πρωτάθλημα με 12 ομάδες είναι εκτός ελληνικής ποδοσφαιρικής λογικής.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως από την συνάντηση της Τετάρτης μεταξύ του Βασιλειάδη και των ΠΑΕ προέκυπτε ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί πρωτάθλημα με πάνω από 12 ομάδες για τη σεζόν 2019-2020.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνάντησης, ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης ανέφερε πως οι ομάδες θα ζητήσουν να συναντηθούν και πάλι με τον Υφυπουργό, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την απόφασή τους, ευελπιστώντας ότι θα γίνει αποδεκτή αυτή η αλλαγή από την πλευρά του Γιώργου Βασιλειάδη.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Super League τόνισε ότι οι ομάδες αποδέχονται την πρόταση του υφυπουργού για δημιουργία τριών κατηγοριών, ενώ υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η μείωση των ομάδων από 16 σε 14 θα διευκρινιστεί από το ίδιο το «ποδόσφαιρο», δηλαδή τις ομάδες.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ