Στο καναβάτσο ο Βαλβέρδε, πέρασαν Σεβίλλη, Βιγιαρεάλ και Σαχτάρ

Φοβερό ματς στο “Σάντσεθ Πιθκουάν” στον ισπανικό “εμφύλιο” της προημιτελικής φάσης του Europa League. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφερε να ισοφαρίσει το 2-1 του πρώτου αγώνα στο “Σαν Μαμές” όμως, στη… ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι η Σεβίλλη του Ουνάι Έμερι αποδείχτηκε πιο ψύχραιμη και εύστοχη και με 5-4 πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Europa League για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!

Οι Βάσκοι έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και με κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 57′ με τον κορυφαίο σκόρερ τους, Αντούριθ, ο οποίος έφτασε τα 10 γκολ σε 11 ματς στην διοργάνωση. Οι ελπίδες της ομάδας του Βαλβέρδε για πρόκριση στους “4” αναπτερώθηκαν όμως, μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Γκαμεϊρό τους… προσγείωσε ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η Αθλέτικ βγήκε μπροστά για το δεύτερο γκολ και παρά το γεγονός ότι στο τελευταίο εικοσάλεπτο αγωνίστηκε χωρίς την μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα της Σεβίλλης, Αντούριθ ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο 80′, ο Ραούλ Γκαρσία έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

Δεν άλλαξε τίποτα μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο της παράτασης. Στο 98′ η Αθλέτικ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Σουσαέτα έπειτα από φοβερή πάσα του Μπενιάτ και τρία λεπτά αργότερα οι Ανδαλουσιανοί απάντησαν όταν ο Ιτουράτσμπε στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Σαν Χοσέ έδιωξε πάνω στην γραμμή το “ψαλιδάκι” του Κόκε.

Οι δύο ομάδες έδειχναν συμβιβασμένες με το γεγονός ότι η πρόκριση θα κρινόταν στην διαδικασία των πέναλτι κάτι που τελικά… επιβεβαιώθηκε.

Στη “ρώσικη ρουλέτα” ο κορυφαίος του γηπέδου, Μπενιάτ, αστόχησε στην εκτέλεσή του και αφού η Σεβίλλη είχε 5Χ5 με Κόκε, Κριχόβιακ, Κονοπλιάνκα, Ενζονζί και Γκαμεϊρό πήρε αυτή το εισιτήριο για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Πέρασαν Βιγιαρεάλ και Σαχτάρ

Τα εισιτήριά τους για την ημιτελική φάση του Europa League σφράγισαν Βιγιαρεάλ και Σαχτάρ και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο! Το “κίτρινο υποβρύχιο” νίκησε και στην Πράγα την Σπάρτα με 4-2 και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα στο “Μαδριγάλ” εξασφάλισε την πρόκριση ενώ οι Ουκρανοί “διέλυσαν” στο Λβιβ την Μπράγκα με 4-0 και θα είναι και αυτοί στην κλήρωση της Παρασκευής.

Μόλις στο 5ο λεπτό η Βιγιαρεάλ “καθάρισε” την πρόκριση με το γκολ του Μπακαμπού ενώ στο 43′ ο Καστιγιέχο “έγραψε” το 2-0. Οι Ισπανοί πέτυχαν και τρίτο γκολ πριν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου αφού στις καθυστερήσεις ο Λάφατα σκόραρε αλλά σε… λάθος εστία για το 3-0 των φιλοξενούμενων. Με τις ίδιες διαθέσεις μπήκε και στο δεύτερο μέρος η Βιγιαρεάλ αφού στο 49′ ο Μπακαμπού και πάλι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 και εν συνεχεία η ισπανική ομάδα άφησε το… πόδι από το γκάζι. Η Σπάρτα βρήκε την ευκαιρία να βγει μπροστά και σε διάστημα έξι λεπτών πέτυχε δύο γκολ με τον Ντότσκαλ (65′) και τον Κρέιτσι (71′) για να διαμορφωθεί το τελικό 4-2.

Στην Ουκρανία η Σαχτάρ πέρασε εύκολο βράδυ αλλά με πρωταγωνιστή αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Κι αυτό γιατί ο Ρικάρντο Φερέιρα πέτυχε δύο αυτογκόλ (!) και έκανε το έργο των γηπεδούχων ακόμα πιο εύκολο. Στο 25′ ο Σρνα ευστόχησε από τα 11 βήματα και στο 42′ ο Φερέιρα έκανε το 2-0 με αυτογκόλ. Στο 50′ ο Κοβαλένκο πέτυχε το τρίτο γκολ της Σαχτάρ και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 74′ από το δεύτερο αυτογκόλ του Φερέιρα.

ΠΗΓΗ: Pamesports.gr

Διαβάστε επίσης:

Η επική ανατροπή και η πρόκριση της Λίβερπουλ – BINTEO

Ελπίζει στη Σαχτάρ ο Ολυμπιακός

Βαλβέρδε: Πάντα ξεχωριστός για μένα ο Ολυμπιακός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ