Στο 1-1 έμειναν Γαλατά και Σάλκε

Στο 1-1 έμειναν Γαλατά και Σάλκε

Οι άμυνες υπέφεραν, οι επιθέσεις χόρευαν. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 1-1 του πρώτου ημιχρόνου με αρκετές κλασσικές φάσεις, το ματς έμοιαζε σε αρκετά σημεία πονταρισιά που οι δύο προπονητές έπαιζαν τα ρέστα τους, ο Κέλερ για να πετύχει το εκτός έδρας γκολ και ο Τερίμ για να ισχυροποιήσει η Γαλατά, από το πρώτο ματς, το προβάδισμα. Συμπερασματικά η μοιρασιά έμοιαζε δίκαια για το πρώτο μέρος της Γερμανο-τουρκικής κόντρας. Η έμπνευση του Μπουράκ Γκιλμάζ (12′) να περάσει, με τακουνάκι (!), την μπάλα πάνω από τον Χέβεντες και να πλασάρει ήταν καθοριστική για το ματς (7 γκολ από τα 8 της Γαλατά στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ) . Πρώιμα η Γαλατά έπαιρνε το προβάδισμα και μετέθετε την …φαγούρα στο σώμα των Γερμανών που ήταν υποχρεωμένοι να επιτεθούν. Αυτό έκαναν. Με μεγάλη επιτυχία. Πότε από στημένη φάση και πότε πιέζοντας από δεξιά (η πλευρά του Ριέρα, ο οποίος έπαιρνε συνήθως βοήθειες από συμπαίκτη του).

Καλύτερη κυκλοφορία από τους Γερμανούς, με μία παρένθεση, το δοκάρι του Άλντιντοπ (18′) που τους θορύβησε ακόμα περισσότερο. Εξαιρετική κυκλοφορία από τους Γερμανούς εφάρμοσαν πιστά τις οδηγίες του Κέλερ και δικαιώθηκαν στο 45′ από την υποδειγματική αντεπίθεση, μετά το λάθος του Μέλο. Σκόρερ ο Τζόουνς από την πάσα πάρε-βάλε του Φαρφάν.

Πολλή δουλειά από το κέντρο της Σάλκε, έβαλε την μπάλα κάτω και με υποδειγματικό τρόπο, στην πλέον αφιλόξενη έδρα, επιτέθηκε και πέτυχε το ζητούμενο μετά το δυνατό ξεκίνημα των Τούρκων. Οι Γερμανοί είχαν θέσει δισεπίλυτους γρίφους στον Τερίμ και τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο σκούρα αν ο Σκωτσέζος διαιτητής καταλόγιζε την παράβαση του Σάμπρι, καθαρό χέρι-πέναλτι και αποβολή, στο σουτ του Φαρφάν. Ο διαιτητής δεν εκτίμησε καλά την φάση και η μεγάλη τρικυμία πέρασε.

Στο δεύτερο μέρος η Σάλκε έλεγξε με σιγουριά το παιχνίδι, το κέντρο συνέχισε να λειτουργεί καλύτερα, ενώ οι Τούρκοι βρήκαν κάποιες φάσεις, με την σημαντικότερη αυτών από το λάθος του Χέβεντες. Ο Ντρογκμπά βρήκε τον Γιλμάζ αλλά αυτός ήταν εκτεθειμένος (65′).

Πάντως, ο ρυθμός, στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε καθώς οι Γερμανοί θυμήθηκαν να κάνουν διαχείριση μετά τα ρίσκα που πήραν στο πρώτο μέρος. Ναι, μεν σημαντικό αποτέλεσμα για την Σάλκε, όμως σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να επαναπαυτούν στις δάφνες τις εκτός έδρας ισοπαλίας. Η Γαλατά έχει την ποιότητα και τις μονάδες να “χτυπήσει” το ματς στην Γερμανία, όπου οι Τούρκοι οπαδοί θα έχουν δεδομένα πολύ ισχυρή παρουσία.

 

ΠΗΓΗ:pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ