Στη λίστα του Time με τους ηγέτες της νέας γενιάς ο Αντετοκούνμπο

Άλλη μία σπουδαία διάκριση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο 22χρονος μπασκετμπολίστας συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού «Time» με τους ηγέτες της νέας γενιάς. Το περιοδικό επέλεξε να βάλει δίπλα από το όνομα του Έλληνα παίκτη τον τίτλο «Το φρέσκο ταλέντο του μπάσκετ» και αναφέρεται στον Αντετοκούνμπο με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια, ενώ κανένας άλλος αθλητής δεν κατάφερε να μπει στη συγκεκριμένη λίστα.

«Τον Φεβρουάριο του 20016, ο προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς, Τζέισον Κιντ, ανακοίνωσε στον σημερινό σούπερ σταρ του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο, πως θα είναι ο νέος πόιντ γκαρντ της ομάδας. Μέχρι τότε, ήταν γνωστός στην πατρίδα του ως «Greek freak» και φημιζόταν για την ικανότητά του να καρφώνει με το ένα πόδι στο παρκέ», αναφέρει το δημοσίευμα του περιοδικού και προσθέτει:

«Η συγκεκριμένη θέση απαιτεί ιδιαίτερες ηγετικές ικανότητες. Ο παίκτης που την υπηρετεί πρέπει να παίρνει την πρωτοβουλία για τις επιθέσεις, να κατευθύνει τους συμπαίκτες του στο παρκέ και να μοιράζει τη μπάλα. Αυτό το έργο φόβισε στην αρχή τον Αντετοκούμπο, ο οποίος στα 21 του χρόνια ήταν ακόμη ένα ντροπαλό παιδί που είχε μάθει αγγλικά παρακολουθώντας την ταινία «Coming to America» με τον Έντι Μέρφι. Όλοι οι άλλοι πόιντ γκαρντ ήταν πολύ πιο έμπειροι από αυτόν (αλλά και πολύ πιο κοντοί)».

Μιλώντας στο Time, ο Αντετοκούνμπο εξηγεί: «πρέπει να ηγείσαι με το παράδειγμά σου. Δεν μπορώ να πω στους συμπαίκτες μου να κάνουν μέσα στο γήπεδο κάτι που δεν θα έκανα εγώ» και προσθέτει: «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που χρειάζονται απλά μία ευκαιρία για να γίνουν σπουδαίοι».

«Δεν είναι περίεργο που άνθισε αυτό το συναρπαστικό ταλέντο», αναφέρεται στο δημοσίευμα του Time. «Πρόκειται για τον παίκτη που κατά την περασμένη σεζόν έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που κατάφερε να βρεθεί μεταξύ των 20 καλύτερων παικτών σε ριμπάουντ, τάπες, ασίστ και κλεψίματα. Γιος των μεταναστών από τη Νιγηρία, μεγάλωσε με τον φόβο μήπως απελαθούν οι γονείς του ανά πάσα στιγμή», συμπληρώνει το δημοσίευμα και ο ίδιος ο Αντετοκούνμπο θυμάται: «Δεν είχαμε την ευκαιρία να γίνουμε αυτό για το οποίο προοριζόμασταν γιατί μας έλειπε ένα χαρτί».

Το Time υπενθυμίζει πως ο Αντετοκούνμπο πουλούσε ρολόγια, γυαλιά και παιχνίδια στους δρόμους της Αθήνας για να βοηθήσει την οικογένειά του να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Σήμερα, ο 22χρονος μπασκετμπολίστας χρηματοδοτεί τη χορήγηση υποτροφίας σε έναν φοιτητή από την Ελλάδα που είτε δεν έχει ιθαγένεια, είτε δεν έχει λάβει την ελληνική ιθαγένεια τα τελευταία πέντε χρόνια. Όπως αναφέρει στο Time, επιθυμία του είναι να καταφέρει να δημιουργήσει σχολεία και ως πηγή έμπνευσής του έχει ανθρώπους όπως ο Νέλσον Μαντέλα, Μοχάμεντ Άλι και ο Μάτζικ Τζόνσον.

«Πριν φύγω από τη γη, θα βοηθήσω τους ανθρώπους να έχουν ένα καλύτερο μέλλον», καταλήγει ο Έλληνας μπασκετμπολίστας. Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ