Στέφανος Τσιτσιπάς: Υπήρχαν στιγμές που ένιωσα ντροπή γι’ αυτά που έκανα

Υπήρξαν στιγμές που ο Στέφανος Τσιτσιπάς αισθάνθηκε ντροπή και αμηχανία για τα ξεσπάσματά του μέσα στο τερέν, όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε στη συνέντευξή του στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Λιάγκα.

Όπως τόνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφερόμενος στο γεγονός ότι είχε σπάσει τη ρακέτα του και είχε ξεσπάσει και στον πατέρα του, που είναι προπονητής του: “Υπήρχαν στιγμές που ένιωσα ντροπή γι’ αυτά που έκανα, ένιωσα άσχημα και αμηχανία”.

“Είναι αυτές οι στιγμές που σε μαθαίνουν, είναι από τις στιγμές αυτές που μεγαλώνεις και καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει το ίδιο πράγμα, κα είναι σημαντικό ότι αποκτάω τέτοιες εμπειρίες και παίρνω τα καλύτερα από αυτές” υπογράμμισε.

Το ξέσπασμα του Τσιτσιπά – Χτύπησε κατά λάθος τον πατέρα του με ρακέτα

Ένα περιστατικό κατά το οποίο ξέσπασε στο γήπεδο και χτύπησε κατά λάθος τον πατέρα του με τη ρακέτα του, συνέβη αρχές Ιανουαρίου του 2020. Ήταν όταν έχασε το 1ο σετ του ματς με τον Νικ Κύργιο στο ΑTP.

Παρότι πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, ο Έλληνας τενίστας έχασε στο τάι μπρέικ (9-7) το σετ, σε έναν αγώνα που δεν είχε βαθμολογική σημασία, με δεδομένο ότι η χώρα μας είχε ήδη αποκλειστεί.

Μετά την απώλεια του σετ ο Τσιτσιπάς ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος. Ξέσπασε στη ρακέτα του και όπως τη χτύπησε στον πάγκο, τραυμάτισε κατά λάθος τον πατέρα του και προπονητή του, Απόστολο. Τότε, η μητέρα του Στέφανου, σηκώθηκε από τη θέση της και του έκανε παρατήρηση.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πότε έφθασε κοντά στην κατάθλιψη

Παράλληλα, ο 23χρονος τενίστας αποκάλυψε ότι έφθασε κοντά στην κατάθλιψη στην αρχή της καραντίνας: “Ένιωθα ότι η ζωή δεν είχε πια νόημα. Είχα τόσους στόχους να πραγματοποιήσω εκείνη τη χρονιά , ήμουν πολύ πεινασμένος να βγω να δείξω έναν νέο Στέφανο και αυτή η ευκαιρία δεν μου δόθηκε.

Ήξερα ότι η χρονιά πλέον έφευγε και δεν μπορούσα να επιδιώξω να κάνω πράγματα που είχα στόχο” είπε και τόνισε ότι έχει αθλητικό σύμβουλο με τον οποίο μιλά για βαθιά θέματα.

“Είναι σημαντικό το να μπορώ να μιλήσω σε έναν ψυχολόγο, έχω έναν αθλητικό σύμβουλο, συνήθως μιλάμε για βαθιά θέματα για τα οποία δεν μπορώ να συζητήσω με κάποιον φίλο ή με την παρέα μου” τόνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ