Στέφανος Τσιτσιπάς: Οι δύο φορές που νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros την Κυριακή το μεσημέρι. Η εμπειρία του Τζόκοβιτς θα αναμετρηθεί με τον ενθουσιασμό του Στέφανου. O Σέρβος τενίστας παίζοντας… εξωπραγματικό τένις και ενώ βρέθηκε να χάνει 5-0 στο πρώτο σετ, ήταν ο μεγάλος νικητής στον δεύτερο ημιτελικό του Roland Garros, με 3-1 σετ επί του θρύλου της χωμάτινης επιφάνειας και κάτοχο 13 τροπαίων του Γαλλικού Όπεν, Ράφα Ναδάλ.

Έτσι ο “Νόλε” κατόρθωσε να βρεθεί στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, όπου είναι το φαβορί για την κατάκτηση του 19ου major τίτλου του (πλησιάζοντας σε απόσταση… αναπνοής τους Ναδάλ και Φέντερερ) απέναντι στον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος θα επιδιώξει να κάνει την υπέρβαση και να φύγει από το Παρίσι με το «παρθενικό» τρόπαιο Grand Slam στην καριέρα του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει έως τώρα πετύχει 6 σπουδαίες νίκες κόντρα στους τρεις μεγάλους του σύγχρονου τένις, τους Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Από την πρώτη του νίκη το 2018 κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Masters 1000 του Τορόντο μέχρι τη συγκλονιστική νίκη (με ανατροπή από το 0-2 σετ) επί του Ναδάλ τον περασμένο Φεβρουάριο ο Στέφανος έχει δείξει τις δυνατότητές του και έχει κάνει τους σπουδαίους τενίστες να “υποκλίνονται” στο ταλέντο και τη μαχητικότητά του, μιλώντας για την ανερχόμενη δύναμη του παγκόσμιου τένις.

Οι μάχες του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς είναι πάντα πολύ ενδιαφέρουσες και ο Τσιτσιπάς σε έξι αναμετρήσεις μαζί του έχει καταφέρει να πάρει δυο νίκες. Πλην του Τορόντο, ο Στέφανος επικράτησε του «Νόλε» και στον προημιτελικό του Masters 1000 στη Σανγκάη το 2019.

Το 2020 ο Σέρβος πήρε το αίμα του πίσω σε δυο πολύ κρίσιμους αγώνες. Στον τελικό του Ντουμπάι με 2-0 σετ και στον ημιτελικό του Roland Garros, όπου ο Τζόκοβιτς επικράτησε με 3-2 σετ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ