Στεφανίδη: Επιτέλους… ξεκουράζομαι

Ήταν μια χρονιά γεμάτη από επιτυχίες, με κορυφαία το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γεμάτη από βραβεύσεις, από φωτογραφήσεις, από συνεντεύξεις και γεμάτη από κοινωνικές υποχρεώσεις. Στο μόνο που παρέμεινε εντελώς… άδεια ήταν από ξεκούραση. Κι αυτό ακριβώς κάνει πλέον η Κατερίνα Στεφανίδη δύο μήνες μετά το Ρίο. Μπορεί επιτέλους τώρα να ξεκουραστεί…

«Είναι ωραίο να μην σκέφτομαι για κάποιο διάστημα το επί κοντώ. Να μην μιλάς γι΄ αυτό και την προπόνηση», δηλώνει η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και συνεχίζει: «Μετά το Ρίο για μεγάλο διάστημα έγινε ένας μεγάλος πανικός, που δεν ήμουν έτοιμη να αντιμετωπίσω. Τις τελευταίες εβδομάδες έκανα δύο ταξίδια στη Νέα Υόρκη για εκδηλώσεις της ομογένειας, όπου είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και πλέον χαλαρώνω και απολαμβάνω την ηρεμία». 

Στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσει σιγά-σιγά την προετοιμασία για τη νέα χρονιά και δηλώνει γι’ αυτό: «Σε αντίθεση με άλλες χρονιές θα ξεκινήσω την προπόνηση μου αργότερα. Έπρεπε να ξεκουραστώ και να ηρεμήσω μετά την δύσκολη και απαιτητική χρονιά. Η χρονιά θα περιλαμβάνει αγώνες στον κλειστό, ωστόσο φέτος θα ξεκινήσω τις εμφανίσεις μου αρκετά αργότερα, στις 28 Ιανουαρίου. Μάλιστα με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει, θα συμμετάσχω σε αρκετούς αγώνες στην Ευρώπη και φυσικά έχω ως στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι». 

Η αθλήτρια με τα δύο χρυσά μετάλλια σε Άμστερνταμ και Ρίο, ένα χάλκινο στο Πόρτλαντ και το διαμάντι της πρώτης θέσης στη σειρά των Diamond League, ήταν υποψήφια και για κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης το 2016.

«Το ότι έφτασα στο top-3 είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι από αυτά που τα βλέπεις όταν είσαι μικρότερος και λες “θέλω και εγώ κάποια στιγμή”. Βέβαια, αφού τελικά έφτασα στην τελική τριάδα, κατάλαβα πως δεν είναι τόσο σημαντικό για μένα να κερδίσω, αλλά να κερδίσει εκείνη που αξίζει περισσότερο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τίμησαν την Στεφανίδη στη Φιλοθέη – Τι δήλωσε η χρυσή Ολυμπιονίκης

Ένα ”διαμάντι” για την Στεφανίδη – ΒΙΝΤΕΟ

Κορυφαία η Στεφανίδη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ