Sports Illustrated:Αυτός είναι ο Αντετοκούνμπο

Sports Illustrated:Αυτός είναι ο Αντετοκούνμπο

Ένα από τα μεγαλύτερα και από τα πλέον αναγνωρισμένα περιοδικά, το Sports Illustrated, έκανε αφιέρωμα στην ελπίδα των Μπακς, τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ο 18χρονος παίκτης έχει μαγέψει με τα όσα έχει δείξει ως τώρα με τη φανέλα της ομάδας του Μιλγουόκι και το Sports Illustrated του ετοίμασε ένα αφιέρωμα, το οποίο φέρει τον τίτλο: «Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένα όνομα να θυμάσαι».

«Μπορείς να πουλάς πρωταθλήματα ή μπορείς να πουλάς ελπίδα. Οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν να κατακτήσουν πρωτάθλημα από το 1971, την δεύτερη σεζόν του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Αλλά έχουν ελπίδα. Αυτή η ελπίδα θα κλείσει τα 19 χρόνια και ακόμα μεγαλώνει και είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο», είναι η αρχή του αφιερώματος στον μικρό ήρωα τον Μπακς!

Εκτός από θαυμασμό, ο Γιάννης προκαλεί και τον προβληματισμό, σχετικά με το πώς προφέρεται το επώνυμό του, αλλά εκείνος απαντά πως: «δεν είναι τόσο δύσκολο».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πραγματοποιήσει την καλύτερή του εμφάνιση (10 π., 7ρ., και 4ασ. σε 28′ συμμετοχής) μέχρι στιγμής απέναντι στους Σέλτικς. Παρόλο που ξεκίνησε κάνοντας λάθος. «Έκανα λάθος. Το μόνο που μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου ήταν να πάρω πίσω την μπάλα. Οπότε αυτό προσπάθησα. Έτρεξα κοντά στον φίλο μου (σ.σ Τζόρνταν Κρόφορντ), προσπάθησα να τον κόψω και πήρα πίσω την μπάλα».

Παράλληλα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έκρυψε πως του λείπει η οικογένειά του. «Ζω μόνος μου. Πηγαίνω στο γυμναστήριο μόνος μου. Είναι δύσκολο να ζεις μόνος. Προσπαθώ να επικοινωνώ με μαζί τους κάθε ημέρα, ειδικά με τον πατέρα μου».

Ο τζένεραλ μάνατζερ των Μπακς, Τζον Χάμοντ τόνισε από την πλευρά του πως «όταν μπαίνει στο παρκέ, υπάρχει θόρυβος στο γήπεδο, γιατί οι φίλαθλοι θέλουν να τον δουν».

Επίσης, στο αφιέρωμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο στις οποίες αναφέρεται στις εμπειρίες που αποκόμισε αντιμετωπίζοντας κάποιους από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. «Δεν πίστευα πως ήμουν στο παρκέ με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Κέβιν Ντουράντ, πως έπαιζα εναντίον τους και τους μάρκαρα Είναι δύσκολο να παίζεις εναντίον τους. Προσπαθούν να σε φοβίσουν. Δεν σου μιλούν. Σε κοιτούν με θυμό».

Τέλος, ο προπονητής του, Λάρι Ντρου, τόνισε πως «τα περισσότερα παιδιά περνούν καλά μαζί του. Πρέπει να είναι σκληρό να έρχεσαι από μία ξένη χώρα και να είσαι μακριά από την οικογένειά σου. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι να είσαι 18 χρονών να είσαι μακριά από την μητέρα, τον πατέρα και τα αδέλφια σου. Αλλά φαίνεται να τα καταφέρνει».

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ