Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Έπιασε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή της La Liga η Βασίλισσα – ΒΙΝΤΕΟ

Σε ένα παιχνίδι με πολλές αμφισβητούμενες φάσεις, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε νικηφόρα από το Σαν Σεμπαστιάν, επικρατώντας με 2-1 της Σοσιεδάδ και πλέον βρίσκεται ξανά στην κορυφή, έχοντας την ισοβαθμία με την Μπαρτσελόνα.

Στην Μαδρίτη κανείς δεν είχε ξεχάσει ότι η Σοσιεδάδ ήταν η ομάδα που την απέκλεισε φέτος στο κύπελλο και μάλιστα με “τεσσάρα” μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Η ισοπαλία της Μπαρτσελόνα στην Σεβίλλη ήταν η ευκαιρία που έψαχνε η Ρεάλ Μαδρίτης για να ανέβει ξανά στην κορυφή και δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη.

Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο στο Σαν Σεμπαστιάν, ο πιο επικίνδυνος παίκτης των Μαδριλένων (Ροντρίγκο) κέρδισε ένα αρκετά αμφισβητούμενο πέναλτι στο ξεκίνημα του δεύτερου (47’). Ο Σέρχιο Ράμος δεν συγχώρεσε, έκανε το 0-1 (50’) και σημείωσε σε ένα ιστορικό ρεκόρ, αφού έφτασε τα 68 γκολ και ξεπέρασε τον Ρόναλντ Κούμαν, ως ο αμυντικός με τα περισσότερα τέρματα στη La Liga.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν μαζεύτηκε στο γήπεδο, ωστόσο έχασε τον αρχηγό της, αφού ο Σέρχιο Ράμος αποχώρησε στο 60ό λεπτό με πρόβλημα στο γόνατο. Παρόλα αυτά απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι έχει πολλές λύσεις, με το VAR να την βοηθάει να καθαρίσει το παιχνίδι.

Ο Γιανουζάι με μακρινό σουτ πίστεψε ότι έκανε το 1-1 (68’), όμως ο VAR έδειξε ότι ο Μίκελ Μερίνο που ήταν εκτεθειμένος επηρέαζε την φάση. Το γκολ ακυρώθηκε και στην επόμενη φάση ο Μπενζεμά με όμορφη ατομική προσπάθεια έκανε το 0-2 (70’) σε μία φάση που πάλι χρειάστηκε η βοήθεια του VAR για να διαπιστωθεί αν ο Γάλλος επιθετικός έκανε κοντρόλ με το χέρι. Μία φάση άκρως αμφισβητούμενη στην οποία φαίνεται ότι ο Μπενζεμά χρησιμοποιεί τον ώμο του για να κατεβάσει την μπάλα.

Ο Μίκελ Μερίνο έδωσε ξανά ελπίδες στους Βάσκους «εκτελώντας» με το αριστερό τον Κουρτουά (83’, 1-2), όμως η Ρεάλ Μαδρίτης απορρόφησε υποδειγματικά τους κραδασμούς και έφτασε σε μία τεράστια νίκη που την φέρνει στην κορυφή μαζί με την Μπαρτσελόνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ