Σοκ στην Μπάρτσα για Βιλανόβα

Σοκ στην Μπάρτσα για Βιλανόβα

Για προπονητή ψάχνει η Μπαρτσελόνα, καθώς ο Τίτο Βιλανόβα δεν μπορεί να συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας, αφού η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και θα χρειαστεί θεραπείες στη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

Οι φήμες των τελευταίων ωρών επιβεβαιώθηκαν, τελικά με επίσημο τρόπο, και η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον πρόεδρο των «μπλαουγκράνα», Σάντρο Ροσέλ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Παρασκευής.

Δίπλα στον Ροσέλ ήταν ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Άντονι Θουμπιθαρέτα, ο οποίος δεν μίλησε στους δημοσιογράφους.

Παρόντες ήταν και οι παίκτες, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτή την εξέλιξη… 

«Είναι μία κακή είδηση, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Ζητούμε τον μέγιστο δυνατό σεβασμό για τον Τίτο», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα».

Αναλυτικά ο Σάντρο Ροσέλ ανέφερε: «Πρόκειται για μία είδηση που δεν θα ήθελα ποτέ να πω. Σε εξετάσεις ρουτίνας διαπιστώθηκε ότι ο Τίτο Βιλανόβα χρειάζεται εκ νέου θεραπεία για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Δεν μπορεί να ασκεί πλέον τα καθήκοντα του. Ζητούμε το μέγιστο δυνατό σεβασμό στον ίδιο και στην οικογένειά του. Θα σας ανακοινώσουμε τον διάδοχό του τις επόμενες ημέρες. Η ζωή συνεχίζεται. Θέλω όλοι να σεβαστείτε την επιθυμία της οικογένειάς του που θέλει να μην την ενοχλήσουμε αυτές τις στιγμές. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί ο διάδοχός του. Η ομάδα δεν θα πάει αύριο στην Πολωνία για το φιλικό με την Λέγκια Γκντάνσκ».

Η είδηση αυτή προκάλεσε σοκ στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα, η οποία ψάχνει πλέον προπονητή. Ήδη τα πρώτα ονόματα που κυκλοφόρησαν είναι αυτά των Λάουντρουμπ (Σουόνσι), Λουίς Ενρίκε (Θέλτα), Κουνάν (Φέγενορντ), Βαλβλέρδε (Μπιλμπάο).

Να θυμίσουμε πως, στις 25 Απριλίου ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Ζόσεπ Μαρία Μπερτομέου είχε δηλώσει ότι ο 44χρονος τεχνικός θα παραμείνει στον πάγκο των πρωταθλητών Ισπανίας, αλλά φαίνεται πως αυτό είναι αδύνατο, καθώς προέχει η υγεία του.

Ο Βιλανόβα ήταν βοηθός του Πεπ Γκουαρντιόλα στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα και συνέχισαν να αποτελούν δίδυμο και το 2008, όταν ο νυν τεχνικός της Μπάγερν ανέλαβε την πρώτη ομάδα, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση δύο Τσάμπιονς Λιγκ και τριών πρωταθλημάτων Ισπανίας.

ΠΗΓΗ:pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ