Επέστρεψε η ελληνική αποστολή των Special Olympics με 64 μετάλλια

Γεμάτη ενθουσιασμό, συγκίνηση και υπερηφάνεια, και με 64 μετάλλια στις αποσκευές της, επέστρεψε στην Ελλάδα η 92μελής Ελληνική Αποστολή των Special Olympics έχοντας πραγματοποιήσει μια μοναδική παρουσία στους φετινούς Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν στον Αραβικό Κόσμο και ειδικότερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών την αποστολή υποδέχθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης που έμπρακτα και διαχρονικά αποδεικνύει το ζωηρό ενδιαφέρον και την αγάπη του για το Κίνημα των Special Olympics.

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε: «Υποδεχόμαστε σήμερα τα παιδιά μας, τους αθλητές μας, τα ωραιότερα και τα καλύτερα παιδιά της Ελληνικής κοινωνίας, που μας κάνουν περήφανους για μια ακόμα φορά. Είμαι χαρούμενος που είχαμε μεγάλη αποστολή αλλά και μεγάλες επιτυχίες. Είμαστε δυνατοί, συνεργαζόμαστε και όσο είμαστε όρθιοι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με αισιοδοξία μαζί με τους αθλητές των Special Olympics. Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο για την εξαιρετική δουλειά, συγχαρητήρια στους γονείς που δίνουν τη μάχη τους καθημερινά, συγχαρητήρια στους προπονητές μας που δίνουν τη δυνατότητα στους αθλητές των Special Olympics να διεκδικούν αυτό που τους αξίζει. Είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά είμαστε όλοι ίσοι!»

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας, που βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια των Αγώνων, δίπλα στους αθλητές και στα μέλη των οικογενειών τους ενθαρρύνοντας τις προσπάθειές των αθλητών, δήλωσε: «Με εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους, με θάρρος, επιμονή και πίστη για την νίκη οι αθλητές μας στάθηκαν με το απαράμιλλο και μαχητικό πνεύμα που τους χαρακτηρίζει απέναντι σε αθλητές από 190 χώρες απ’ όλο τον κόσμο και σήμερα γυρίζουν θριαμβευτές, φέροντας 27 χρυσά, 20 ασημένια και 17 χάλκινα μετάλλια από τα 14 αθλήματα στα οποία αγωνίστηκαν. Όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αποδεικνύοντας το υψηλό αγωνιστικό τους επίπεδο. Τους αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια. Τα μετάλλια αυτά ανήκουν εξίσου και στους μοναδικούς, τους εξαίρετους προπονητές τους, οι οποίοι ακούραστα, με αγάπη και με επαγγελματισμό προετοίμασαν τους αθλητές σωματικά και ψυχολογικά και τους οδήγησαν στον θρίαμβο. Ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε, τέλος, σε όλους τους χορηγούς μας, που χάρη στη γενναιόδωρη βοήθειά τους, έμπρακτα συνέβαλαν να γίνει, για μια ακόμη φορά, το όνειρο πραγματικότητα».

Στην έντονα συγκινησιακά φορτισμένη Τελετή Λήξης των Αγώνων, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου στο Zayed Sport City Stadium, Αθλητές, Προπονητές, μέλη των οικογενειών και εθελοντές, αγκαλιασμένοι αποχαιρέτησαν το φιλόξενο Abu Dhabi και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην Σουηδία, επόμενη διοργανώτρια των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics 2021.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ