Σημαντική πιθανότητα για ελληνικό «εμφύλιο» στο Basketball Champions League

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση του ομίλου του πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο «εμφυλίου» με την ΑΕΚ στη φάση των «16» του BCL.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των πρώτων των άλλων τριών ομίλων καθώς ο μοναδικός περιορισμός που υφίσταται είναι ότι δεν γίνεται να συγκρουστούν στη φάση των «16», ομάδες που αναμετρήθηκαν και στην κανονική διάρκεια. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα βρει στον δρόμο του την Τενερίφη, αλλά μπορεί να συναντήσει μια άλλη ισπανική ομάδα, την Μούρθια, η οποία τερμάτισε στην 1η θέση στον 1ο όμιλο.

Στους πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ είναι και η ΑΕΚ. Αν η «Ένωση» κερδίσει αύριο (6/2) την Άντβερπ θα κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλό της. Αν χάσει και παράλληλα κερδίσει η Χαποέλ Ιερουσαλήμ, τότε θα αποφευχθεί το σενάριο του εμφυλίου καθώς η ισραηλινή ομάδα θα είναι η 2η πιθανή αντίπαλος του ΠΑΟΚ.

Στον τέταρτο όμιλο, υπάρχουν ένα γκρουπ τριών ομάδων που διεκδικούν την πρωτιά. Σ’ αυτές είναι και ο Προμηθέας Πατρών! Αν οι Πατρινοί κερδίσουν εκτός έδρας την Μπολόνια με διαφορά 11 πόντων και παράλληλα ηττηθεί η Μπεσικτάς από την Ολίμπια Λουμπλιάνας, τότε θα πάρουν την 1η θέση. Αν η Μπολόνια κερδίσει τον Προμηθέα στην Ιταλία τότε αυτόματα εξασφαλίζει και την πρώτη θέση, ενώ το σενάριο για την Μπεσικτάς και την πρωτιά περιλαμβάνει νίκη της τουρκικής ομάδας επί της Ολίμπια και ήττα της Μπολόνια από τον Προμηθέα έως και με 34 πόντους.

Η τελική κατάταξη στον όμιλο του ΠΑΟΚ

Η φάση των ομίλων του BCL ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να καταλαμβάνει την 4η θέση. Η ήττα από την Τενερίφη και ταυτόχρονα η νίκη της Ναντέρ στο Ισραήλ επί της Χάποελ Χολόν, έφεραν τους Θεσσαλονικείς στην 4η θέση του ομίλου.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Τενερίφη 13-1

Βενέτσια 10-4

Ναντέρ 8-6

ΠΑΟΚ 8-6

Χάποελ Χολόν 7-7

Βόννη 6-8

Φρίμπουρ 3-10

Οπάβα 2-12Πηγή:filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ