Σημαντική νίκη για την Εθνική πόλο

Σημαντική νίκη για την Εθνική πόλο

Την πρώτη της νίκη στους ομίλους του World League πέτυχε η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών, αφού επικράτησε της Κροατίας με 12-11 στα πέναλτι, για τη 2η αγωνιστική του Β΄ομίλου.

Παρά τις απουσίες που αντιμετώπιζε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στη Χρυσή Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Κροατία στο Ζάγκρεμπ με 12-11 στα πέναλτι. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 7-7.

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος ήταν αυτός που κράτησε «ζωντανή» την Εθνική, αφού σκόραρε στην εκπνοή, στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι. Εκεί, ο Πέταρ Μούσλιμ αποδείχθηκε μοιραίος παίκτης για την Κροατία, καθώς αστόχησε στο 14ο πέναλτι. Τη διαφορά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε κάνει νωρίτερα ο Άγγελος Δερβίσης, ο οποίος είχε ευστοχήσει.

Η Ελλάδα είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς από την πρωταθλήτρια κόσμου, Ουγγαρία, στη Βουδαπέστη. Πλέον, η ελληνική ομάδα παραμένει στο κυνήγι για την πρόκριση στο Super Final.

Στην επόμενη αναμέτρησή της η Εθνική θα έρθει αντιμέτωπη με την Ουγγαρία στις 11 Φεβρουαρίου, ενώ στις 11 Μαρτίου θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση με αντίπαλο την Κροατία.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 2-4, 2-1 (κ.α), 4-5 (πεν.)

Τα γκολ των δύο ομάδων (στην κανονική διάρκεια) σημείωσαν οι:

ΚΡΟΑΤΙΑ: Π.Ομπράντοβιτς 3, Μούσλιμ 2, Μπούσλιε 1, Ντόμπουντ 1

ΕΛΛΑΔΑ: Φουντούλης 3, Βλαχόπουλος 2, Μυλωνάκης 1, Κολόμβος 1.

Τα πέναλτι:

Βλαχόπουλος 7-8, Σούκνο 8-8, Χαμένο πέναλτι Δερβίση, Μούσλιμ 9-8, Κολόμβος 9-9, Χαμένο πέναλτι Ομπράντοβιτς, Χρυσοσπάθης 9-10, Χαμένο πέναλτι Ντόμπουντ, Χαμένο πέναλτι Καπότσης, Ζίβκοβιτς 10-10, Βλαχόπουλος 10-11, Σούκνο 11-11, 11-12 Δερβίσης, Χαμένο πέναλτι Μούσλιμ.

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ