Σφαιρόπουλος: Έκανα λάθη στον Ολυμπιακό – ΒΙΝΤΕΟ

Στην εκπομπή “Time Out” της Euroleague ήταν προσκεκλημένος ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ και πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος. «Έκανα λάθη στον Ολυμπιακό,» δήλωσε ο Σφαιρόπουλος που δεν απέκλεισε την επιστροφή του στους «ερυθρόλευκους» στο μέλλον. Η Euroleague και η συνέχιση ή μη της σεζόν, το ΝΒΑ και η εθνική ανδρών ήταν κάποια από τα θέματα με τα οποία καταπιάστηκε ο Έλληνας τεχνικός. Στο τέλος, έστειλε ανοικτή πρόσκληση στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς της Φενερμπαχτσέ να ακούσουν παρέα τον Αντώνη Ρέμο, στη Θεσσαλονίκη. Ο «Ζοτς» είχε δηλώσει στην ίδια εκπομπή προ ημερών πως είναι fan του Έλληνα τραγουδιστή.

Για το αν συνεχιστεί η σεζόν στη Euroleague, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε: «Θα απαντήσω με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι να ακούσουμε τους ειδικούς, επειδή δεν μπορούμε να πούμε εμείς αν θα συνεχιστεί ή όχι η Ευρωλίγκα. Οι γιατροί και οι επιδημιολόγοι μαζί με τις κυβερνήσεις θα προτείνουν τι θα γίνει. Το δεύτερο είναι τι θέλουμε. Φυσικά και θέλουμε να συνεχιστεί η σεζόν, θέλουμε να παίξουμε. Μας λείπει το μπάσκετ. Είμαστε ήδη έναν μήνα στην καραντίνα και μας λείπει αυτό που είχαμε στη σεζόν. Δεν είναι εύκολο για εμάς να μένουμε σπίτι. Αλλά, είμαστε πειθαρχημένοι. Οι προπονητές και οι παίκτες του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου έχουμε πειθαρχήσει. Η επιθυμία είναι να συνεχίσουμε και νομίζω όλοι στον αθλητισμό αυτό θέλουν. Όμως, το πιο σημαντικό είναι η ασφάλεια όλων που εμπλέκονται σε έναν αγώνα. Όλοι θα πρέπει να είναι ασφαλείς και να διασφαλιστεί ότι υπάρχει έλεγχος της πανδημίας, ώστε να ξεκινήσουμε. Ελπίζω, η κατάσταση να καλυτερεύσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Αυτό που ακούω από τους ειδικούς παγκοσμίως, είναι πως σιγά σιγά θέλουν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μέσα σε διάφορα στάδια. Ελπίζω να τελειώσουμε στη σεζόν. Αυτό θέλουμε, αλλά περιμένουμε πότε θα μας το πουν οι ειδικοί».

Για το αν θα ήθελε να προπονήσει την Εθνική ομάδα της Ελλάδας, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε: «Ήμουν βοηθός σε δύο περιόδους στην Εθνική ομάδα και ξέρω πώς ένιωσα και το πόσο σημαντικό είναι να είσαι προπονητής στην Εθνική. Αυτή την στιγμή, η Εθνική έχει έναν πολύ καλό κόουτς, τον Θανάση Σκουρτόπουλο, που κάνει πολύ καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια και δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον κόουτς Πιτίνο. Από την άλλη, είμαι προπονητής της Μακάμπι και είμαι χαρούμενος στο Τελ Αβίβ. Ξέρουμε, ότι δεν είναι εύκολο να συνδυάζεις μία ομάδα της Ευρωλίγκας με την Εθνική, γιατί κάτι θα χάσεις. Άρα, μπορεί στο μέλλον, ποιος ξέρει… ».

Για το αν θα επέστρεφε στον Ολυμπιακό αν του δινόταν η ευκαιρία επισήμανε: «Όπως είπα, είμαι πολύ χαρούμενος στη Μακάμπι. Έζησα εξαιρετικές αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα στην καρδιά μου, καθώς με αυτή την ομάδα καταφέραμε να πετύχουμε πολλά καλά πράγματα. Είχαμε επίσης και κακές στιγμές, όπως κάθε ομάδα. Αλλά, ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα στην καρδιά μου, με καλά συναισθήματα. Έχει δύο εξαιρετικές προσωπικότητες για ιδιοκτήτες, τους αδερφούς Αγγελόπουλος, με αρχές στη ζωή τους. Και ποιος ξέρει… Επίσης, αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει έναν εξαιρετικό προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος κάνει πολύ καλή δουλειά. Αλλά, κανείς δεν ξέρει το μέλλον και δεν μπορεί να πει κάτι».

Για το αν γύριζε τον χρόνο πίσω τι θα άλλαζε όταν ήταν στους «ερυθρόλευκους», ο Σφαιρόπουλος εξήγησε: «Πιστεύω ότι ένας προπονητής πρέπει να παίρνει πολλές αποφάσεις, όχι μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και στα τέσσερα χρόνια που ήμουν στον Ολυμπιακό. Αυτά τα χρόνια έκανα λάθη, καθώς ο καθένας κάνει λάθη. Ο καθένας που ασχολείται με κάτι και χρειάζεται να πάρει τόσες πολλές αποφάσεις, δεν μπορεί να είναι τέλειος σε κάθε μία από αυτές. Αλλά, την στιγμή που πήρα τις αποφάσεις, τις πήρα σκεπτόμενος ένα πράγμα: Την επιτυχία του Ολυμπιακού. Άρα, με τις συνθήκες που πήρα εκείνες τις αποφάσεις, πίστευα ότι ήταν σωστές, αν και αργότερα ορισμένες δεν ήταν. Δεν μετανιώνω για εκείνες τις αποφάσεις, γιατί τις πήρα σε μία στιγμή που πίστευα ότι ήταν οι καλύτερες για τον Ολυμπιακό. Το μόνο που πράγμα που μπορούμε να πούμε, είναι ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας και αποκτούμε εμπειρία και βελτιωνόμαστε. Όχι τώρα, που είμαι μακριά από την ομάδα, αλλά και κατά τη παραμονή μου εκεί. Μπορείς να πεις ότι κάνεις ένα λάθος, το αναλύεις και όταν έχεις να πάρεις την ίδια απόφαση κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, τότε παίρνεις τη σωστή, οπότε μαθαίνεις. Αυτό είναι λογικό. Έτσι γίνεσαι καλύτερος ως άνθρωπος και ως προπονητής. Κάθε άνθρωπος και επαγγελματίας ξεπερνά τα όριά του και βελτιώνεται. Φυσικά, όλα αυτά που έζησα στον Ολυμπιακό και όλες αυτές τις αποφάσεις που πήρα, με βοήθησαν να γίνω καλύτερος κατά την παραμονή μου στον Ολυμπιακό, όσο και στη συνέχεια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ